Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > 10 gode tips til vandreferie i bjergene Privatlivspolitik  
Rejsenyt

10 gode tips til vandreferie i bjergene

Udgivet: 25/3 2015 af Rejsestart.dk

10 gode tips til vandreferie i bjergeneDet varer ikke længe, før Alperne i Tirol igen lokker sommergæster op i højderne. Hvor nogle nøjes med en enkelt dagstur i bjergene for at nyde den friske luft og de storslåede udsigter, foretrækker andre flere dages vandring med overnatning langs ruten. Bjergene i Tirol byder også på meget mere end ren bjergluft, god motion og fantastiske bjergpanoramaer, så for mange vil bjergene være det perfekte feriested.

De færreste forbinder bjergene med badning, men netop i Tirol er der gode muligheder for at tage en svalende dukkert i en af de mange bjergsøer – og forholdene er intet mindre end førsteklasses. En række søer har fået prædikatet ”badesøer”, og det indebærer, at vandet er så klart, at det i mange tilfælde kan drikkes direkte. En badesø har også en vis størrelse, og flere er så store, at der både kan surfes, padles og sejles på dem. Sidst, men ikke mindst holder Tirols badesøer en sommertemperatur på op til 27 grader, og der løber hele tiden frisk vand til fra omkring 10.000 krystalklare kilder.

Geocaching, som er en moderne form for elektronisk skattejagt, er de seneste år blevet særdeles populært, og i Tirol har man etableret Østrigs første geocaching–region. Via GPS–baseret udstyr sendes deltagerne ud til bestemte koordinater for at finde spor, der skal lede til den skjulte skat. Ikke bare børn, men også voksne bliver hurtigt grebet af legen, så tiden flyver af sted, mens man bevæger sig fra post til post. Bergbahn Kitzbühel arrangerer geocaching for alle aldre på Hahnenkamm–bjerget, se mere her

I bjergene har man gjort meget for at tiltrække børnefamilier. Der er anlagt en række legepladser, picnic- og bålsteder samt flere forlystelsesområder, så muligheden for afveksling er altid til stede. Men også naturen selv byder på udfordring og legemuligheder – man kan søge dyrespor, balancere på væltede træer og besøge en af de mange små gårde, hvor dyrene græsser på marken.

Gode råd til vandrere
De forskellige turistbureauer i Tirol står klar til at modtage sommerens mange gæster, og mens en del har vandreerfaring fra tidligere, skal andre ud og opleve bjergene for første gang. For at sikre, at især førstegangsvandrere får en god oplevelse, har man opstillet en række gode råd. Og der er tale om råd, som alle kan have glæde af.

Hav en god grundform
Vandring i bjergene er en unik oplevelse, men hvis turen strækker sig over mange timer, kræver det en god kondition. Vær derfor opmærksom på følgende:
• Grundformen bør være i orden, inden man begiver sig af sted
• Læg roligt ud og lad være med at forcere tempoet, før forholdene er til det
• Sørg for at drikke og spise regelmæssigt
• Pas på solen og opsøg skyggefulde steder på de varme dage
• Vær opmærksom på eventuelle advarselssignaler som åndenød eller ekstra forhøjet puls, og indlæg det nødvendige antal pauser.
• Undgå vandring ved sygdom og konsulter eventuelt en læge, hvis der er tvivl

Planlæg turen ordentligt og vær realistisk
Når dagens – eller måske ugens – rute vælges, er der mange ting, der skal tages hensyn til. Heldigvis er de relevante informationer ofte let tilgængelige i form af vandrekort, internet og råd fra lokale eksperter. Planlæg derfor turen, så deltagernes formåen matcher rutens krav, og vær opmærksom på at afstemme tempoet efter gruppens langsomste deltager.

God udrustning er et must
I bjergene kan vejret skifte hurtigt. Medbring altid en vind- og vandafvisende jakke, en ekstra varm trøje samt solcreme med høj faktor, men vælg så vidt muligt letvægtsprodukter, så rygsækken ikke bliver for tung. Til den fuldstændige udrustning hører også en lille førstehjælpskasse samt en fuldt opladet mobiltelefon, så man i nødstilfælde kan rekvirere hjælp. Der kan gratis downloades en app, som er koblet op på Tirols Bjergredningstjeneste.

Ordentligt fodtøj
Gode og solide vandrestøvler beskytter, aflaster og støtter de rigtige steder. Ordentligt fodtøj med perfekt pasform og godt greb under bunden gør både turen mere behagelig og mere sikker.

Vær opmærksom
At vandre på smalle og kringlede stier i bjergene er ikke det samme som at færdes på brede og jævne skovveje. Så vær koncentreret og prioriter sikkerheden højt.

Bliv på de markerede ruter
Med 15.000 kilometer markerede ruter, der både kontrolleres og vedligeholdes, er der rigeligt at vælge mellem i Tirol, og man bør ikke bevæge sig ud i ukendt og umarkeret terræn.

Hold regelmæssige pauser
En pause er ikke bare god for kroppen – den giver også anledning til at nyde det smukke landskab. Sørg for regelmæssige pauser, og brug dem til at tanke kroppen op med energi, både i form af drikke, men også gerne i form af sukker- og kulhydratrige produkter som fx müslibarer og kiks.

Tag ansvar for børnene
Giv børnene en god oplevelse ved at vælge en sikker og overkommelig rute. Sørg for afveksling og leg undervejs, og vær særlig opmærksom ved potentielt farlige passager.

Små grupper en fordel
Hvis deltagerne i en gruppe har for forskellige forudsætninger, kan der hurtigt opstå spredning. Ofte er små grupper lettere at holde sammen på, hvis tempoet sættes efter den langsomste. Informer eventuelle deltagere, som er blevet på hotellet, om dagens rute og det planlagte hjemkomsttidspunkt.

Respekter naturen
Det burde være en selvfølge, men alligevel – respektér naturen og undgå at efterlade affald. Undgå også unødig larm, og lad dyr samt planter være i fred.


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen