Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Østrig er mange danske campisters foretrukne rejsemål! Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Østrig er mange danske campisters foretrukne rejsemål!

Udgivet: 13/4 2005 af Rejsestart.dk

Østrig er kendt for den smukke natur og gæstfriheden, og det gælder også på campingpladserne, der får flere og flere danske stamgæster.

Camping i Alperne
Østrig er kendt for den smukke natur og gæstfriheden, og det gælder også på campingpladserne, der får flere og flere danske stamgæster.
- Det er især campingpladserne i delstaterne Tirol, Osttirol og Kärnten, der tiltrækker danskere. Det er nærheden til naturen, roen og hyggen, der betyder noget for os danskere, siger Østrigs turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen.
Campisterne finder i ferieregionen Alpbachtal & Tiroler Seenland blandt andet landsbyen Kramsach ved Reintaler-søerne, hvor tre pladser ligger i smuk natur. Her kan det lade sig gøre at kombinere bjergvandring og strandliv, så både familiens lyst til at vandre i bjergene og lyst til strand og vand kan tilgodeses. Kramsach ligger tæt på Reintaler-søerne, som er tre badesøer, hvor det er forbeholdt vandhunde i alle aldre at boltre sig i det gennemsnitlig 26 grader varme vand.

Sommer i Tirol
Mellem den østrigske nationalpark Hohe Tauern og Dolomitter-bjergene i Italien ligger den østrigske delstat Østtirol, der er nemt tilgængelig via Felbertauern-vejen gennem Hohe Tauern.
I Østtirol kan man rigtigt nyde Tirols stemning og særpræg. Flere end 200 beværtede bjerghytter er åbne for et hvil, mens man beundrer den enestående bjergverden. Et godt udbygget net af vandrestier gør det nemt at bestige alle tinder.
Uddannede nationalpark-rangere fører gæsterne ud i naturen - på guidede vandreture, vildt-iagttagelser eller eventyr-ture for børn.
Vandrere og klatrere kommer gerne i dette varierede område. Og i bjergene rundt om Lienz-dalen ligger 52 mountainbike-ruter i kategorierne fra ”nem og bekvem” til ”hård og udmattende”. Prøv for eksempel den klassiske Dolomitenmannstrecke med 1.358 højdemeter fra Lienz til den beværtede Hochsteinhütte.
Efter en spændende dag i Østtirols bjerge kan man opfriske sig selv i et af de mange svømmebade eller i delstatens eneste badesø, Tristachersee.
Om aftenen lokker en tur gennem den livlige hovedstad, Lienz, med dens palmer på torvet, fortovscafeerne og de mange isbarer. Børnene har meget at opdage. Streichelzoo, gadeteatrenes klovner, familie-reden Hochpustertal og nationalparken Hohe Tauerns omfangsrige børneprogram kan holde de mindste beskæftiget en hel sommerferie.
Otte campingpladser i Østtirol ligger i de rigtige omgivelser for enhver camping-fan. Uanset om man vil bo i nærheden af byen, i bjergene eller ved en badesø, finder man en campingplads, der opfylder éns behov. Rent drikkevand, klar bjergluft, masser af sol og fantastiske bjergpanoramaer er altid med i prisen.

Kärnten for de kræsne
Den sydlige delstat Kärnten er en god blanding af herlige bjerge, rene badesøer, smukke dale med romantiske sætere og velholdte byer. I det enestående landskab er der uendeligt mange aktivitetsmuligheder i den lange sommerperiode.
Kärnten, der grænser op til Italien og Slovenien, er som skabt til bevægelse - for vandrere, cyklister, løbere, stavgængere, ryttere, golfspillere og dem, der elsker vand. Der er aldrig lang til vandet i Kärnten, der har 1.270 søer med rent drikkevand, der er op til 28 grader varmt, 200 er klassificeret som badesøer. 8.000 km klart flodvand giver lyst til at bade, sejle, surfe, dykke og rafte. På land findes et net af vandre-, ride- og cykelstier i det frodige grønne landskab. Golfbaner, tennisbaner og mangfoldige kulturtilbud. Familien har alle muligheder for at trives på Kärntens 112 campingpladser.
Campister har ekstraordinært gode forhold i Kärnten fra 4. juni til 10. juli. I perioden slipper man for at betale vejskat, tunnelafgifter og bropenge, hvis man bestiller mindst tre overnatninger på en campingplads, der er med i ordningen "Freie Fahrt nach Kärnten".

Kilde: Østrigs Turistbureau


Læs mere her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen