Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Ferieplaner: Finanskrisen kan ikke holde danskerne hjemme Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Ferieplaner: Finanskrisen kan ikke holde danskerne hjemme

Udgivet: 28/6 2010 - Rejsenyt.

Ferieplaner: Finanskrisen kan ikke holde danskerne hjemmeCharter, camping eller ferie i sommerhuset? Danskernes valg af rejseform er upåvirket af finanskrisen.

Og det er fortsat de bedst stillede, der oftest drager afsted på charterferie.

I forbindelse med finanskrisen kunne man forestille sig, at en del danskerne fravalgte udlandsrejser og nøjedes med danske sommerhuse og campingpladser. Men krise eller ej: Danskernes valg af ferieform har overordnet ikke ændret sig ret meget de seneste to år.

- Danskernes valg af ferieform ser utroligt stabil ud. Der har været en lille stigning i storbyferie/kulturferie, mens alle andre kategorier kun har ændret sig marginalt. Så finanskrisen og den efterfølgende afmatning kan ikke siges at have påvirket danskernes rejsemønster nævneværdigt i 2008 og 2009.

Det forklarer Martin K. Glarvig fra analysevirksomheden Geomatic A/S, der har delt befolkningen op i 32 arketyper kaldet conzoom®-typer for præcist at kortlægge danske forbrugeres præferencer og økonomiske formåen, så virksomheder mere præcist kan markedsføre sig over for de rette forbrugere rundt om i landet.

Velhaverne flyver på charterferie
Ser man på, hvilken type danskere, der vælger forskellige rejseformer, er det fortsat grupperne Boligejere med overskud, Velhavere og Storbyliv, der flyver på charterrejse.

Det er også de samme tre grupper samt gruppen Komfort og hygge, der hyppigst lejer sommerhuse i Danmark.

Campingferie synes mindst halvdelen af den danske befolkning er sagen – dog ikke hvis man tilhører grupperne Velhavere eller Seniorer.

I det hele taget foretrækker Seniorer at flyve på charterferie eller tilbringe ferien i et sommerhus i Danmark.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen