Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Oplev Frankrigs vinområder Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Oplev Frankrigs vinområder

Udgivet: 18/4 2005 af Rejsestart.dk

Frankrigs vinområder kan opleves i bil, på cykel eller til fods.

Frankrigs vinområder kan opleves i bil, på cykel eller til fods. Man vil på sin tur gennem landskaberne opleve en enestående scenografi, der er forskellig fra egn til egn.

I Beaujolais kan man sagtens komme til at køre lidt i rundkreds på de snoede veje i landskabet, selv om man følger en af de afmærkede ruter, hvorimod man på Korsika kommer til at møde de fleste vinbønder, inden man overhovedet er kommet uden for landsbyen!

Den 30 år gamle vinrute i Armagnac er øjeblikket i færd med at lade ruten gå omkring de vigtigste seværdigheder i egnen, mens vinruten i Alsace til gengæld byde på helt utrolige scenerier, med alt hvad dette indebærer af gamle huse, barokejendomme og den gæstfrie lokalbefolkning.

I Champagnedistriktet sætter man fokus på sine mange knap så store områder: Côte des Blancs mod syd, op ad Montagne de Reims, eller en tur i roligt tempo langs Marnedalen mod Paris. I det nordlige Bourgogne er de 155 km vinrute i Chablis noget helt for sig selv.

Længere mod syd findes der 12 ture omkring Mâcon, hvor man samtidig kan opleve spændende arkitektur fra Middelalderen, se klippen Solutré og de berømte vinmarker i Pouilly-Fuissé's omegn. Helt ned omkring Aix-en-Provence eller langs Durance floden er det cikadesangen, der akkompagnerer turen i vinmarkerne.

I den sydlige Rhônedal kan man tage fra den ene skønne landsby til den anden og få indblik i de forskellige lokale vinspecialiteter på denne egn, f.eks. den ypperlige Châteauneuf-du-pape, de kraftige vine fra Liracs og Vacqueyras, etc.

I Touraine kan de historieinteresserede både se de prægtige slotte i Loiredalen samtidig med at de stifter bekendtskab med regionens forskellige vine, der havde deres storhedstid i Renaissancen under François den første.

Omkring Bergerac er der mulighed for 4 lidt mere grundige ture, hvor man lærer mere om de regionale vines rigt facetterede karakter; tørre eller fyldige hvidvine, rosévine og rødvine. I Médoc er der også mulighed for at forene smagen fra de store crus bourgeois med en tur omkring egnens fornemme arkitektur. Stedet for de imponerende karteuserklostre og slotte.

Sidst og ikke mindst, er der Juradistriktet med mere end 100 vindomæner. Her skal man prøve at smage den berømte gule vin.

Frankrig kan alt i alt byde på en uforglemmelig vin-oplevelse!

Klide: franceguiden.com


Læs mere her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen