Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Danske turister er vanedyr Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Danske turister er vanedyr

Udgivet: 12/7 2010 - Rejsenyt.

Danske turister er vanedyrDanske turister har tradition for at besøge de klassiske sydeuropæiske rejsemål i sommerferien hvor de valgfarter til Spanien og Grækenland denne sommer.

En samlet rejsebranche bemærker, at danskerne valgfarter til Spanien og Grækenland denne sommer. Men glemte feriebyer som Budapest, Wien og Zagreb kan også være interessante alternativer.

Danske turister har tradition for at besøge de klassiske sydeuropæiske rejsemål i sommerferien. I rejseåret 2009 gik over en halv million charterrejser til Spanien eller Grækenland og tallene for 2010 ser ud til at blive endnu højere.

Flyselskabet Norwegian der har flyruter over hele Europa mærker en klar tendens: ”Det lange kolde forår har helt sikkert påvirket efterspørgslen på de varme destinationer i Sydeuropa,” forklarer presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.

Nowegians fem mest populære destinationer er Malaga, Alicante, Barcelona, London og Rom.

I Spanien, som mere end 260.000 danskere besøgte i 2009, meldes der i første kvartal om en stigning på knap 20 pct. i antallet af udenlandske turister sammenlignet med sidste år. Samtidig anslås det, at der alene i skolernes sommerferie vil befinde sig 120.000 danskere på de Græske øer, hvilket er en stigning på ca. 12 pct. Danske turister er generelt vanedyr, der ynder at gæste de samme velkendte rejsemål flere gange.

Der findes imidlertid også spændende rejsealternativer for de, der har lyst til at opsøge solen i andre dele af det europæiske sommerlandskab. Smukke kulturbyer som Budapest, Wien og Zagreb er gode eksempler på rejsemål, som er interessante for turister, der har lyst til at skille sig ud fra mængden. Samtidig er det muligt at gøre sig en god forretning, idet den store efterspørgsel til Sydeuropa har gjort alternative destinationer relativt billigere.

Norwegian har i årets sommerprogram lanceret nye destinationer som Sardinien, Dubrovnik, Malta og den kroatiske hovedstad Zagreb for de, der vil prøve noget nyt.
På Norwegians hjemmeside kan man finde inspiration til billige og anderledes feriemål med den nye søgefunktion Makspris. Når man booker sin billet på internettet, kan man under menuen Rejsetips søge efter flyafgange, alt efter hvor meget billetten maksimalt må koste. Makspris gør det nemt og hurtigt at finde de billigste flyafgange til velkendte – og mere eksotiske – feriedestinationer.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen