Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Storbritannien er andet end fodbold og Big Ben Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Storbritannien er andet end fodbold og Big Ben

Udgivet: 31/3 2011 af Rejsestart.dk

Storbritannien er andet end fodbold og Big BenDe færreste havde forestillet sig Storbritannien som en spændende rejsedestination – ikke desto mindre er der flere forskellige interessante ting at opleve i landet, der nok er mest kendt for voldelige fodboldfans, Big Ben og prinsesse Diana.

En tur til London forbindes nok af de fleste med shopping og afslapning – men såvel Londonområdet som hele Storbritannien har meget mere at byde på.

En Mini-tur i Londons gader
Man kan tage en tur rundt i Londons gade i en retro-bil med chauffør – på den måde får man set og oplevet ting, man nok ikke selv var stødt på. Firmaet bag hedder smallcarBIGCITY og tilbyder at køre turister rundt i London i en original Mini. På den måde kommer du hele byen rundt og oplever blandt andet det mondæne Mayfair. Du drøner over 5 af Londons mest berømte broer samt kører med stil gennem tre af byens største parker.

Bueskydning i Sherwoodskovene, Nottinghamshire
De fleste kender nok stedet – i disse skove gemte Englands mest berømt fredløse sig. Der er selvfølgelig tale om Robin Hood. Bueskydning er ikke så særligt i England, og du har egentligt mulighed for at lære det mange steder – der er dog noget særligt over at ramme målet i det verdenskendte og alligevel mystiske skovområde.
Der organiseres instruktion i bueskydning for op til 12 personer af Into the Blue.

Musikfestivaler sommeren igennem over hele Storbritannien
Om sommeren er der rundt omkring i Storbritannien flere hundrede forskellige musikfestivaler – lige fra den kæmpe Glastonbury til mindre nichefestivaler med speciale i alt fra folkemusik til funk. Ravere flokkes om dancefesten Creamfields, mens folkemusikelskere tager til Cambridgeshire, hvor den stadigt mere populære Cambridge Folk Festival afholdes. Billetterne skal bestilles i god tid – du kan finde en liste over alle festivalerne på efestivals hjemmeside.

Coasteering langs Pembrokeshires kyst
Storbritannien har skabt mange sportsgrene, men ingen andre gør brug af det britiske landskab som coasteering. Det går simpelthen ud på, at man vælger en strækning på kystlinjen – helst med klipper, kraftige bølger og huler. Dernæst ifører du dig en våddragt og styrthjelm og klatrer, svømmer, springer og abseiler langs med kysten. Selvfølgelig med hjælp fra en erfaren guide!
Du kan læse mere om coasteering på Celtic Quest, der bl.a. arrangerer coasteering i det smukke walisiske landskab.

Zorbing i South Downs
Zorbing drejer sig grundlæggende om at kravle ind i en stor oppustelig bold og lade den trille ned ad en bakke med op til 40 km/t. Ideen er enkel, men ikke desto mindre sjov – Orb360 arrangerer Zorbing-events i South Downs i nærheden af kystbyen Brighton.

Go Ape
Dette er igen et mærkeligt påfund. En måde at slå sig løs på, der foregår i trætoppene. Der ligger sådanne Go Ape centre flere steder i Storbritannien – og de kombinerer træklatring med gynger, balancebomme og vandring i træernes toppe.

Vandretur i Lake District
Er du mere til en fredfyldt vandretur, kan du også finde landskaber, der indbyder til dette. Blandt andet i Lake District, der med flotte bjerge, glitrende søer og nogle af Storbritanniens smukkeste naturområder indbyder til vandreture. Landskabet har gennem tiderne inspireret såvel digtere som malere og forfattere. Området har masser at byde på til de, der kan nyde en vandretur i stille og rolige omgivelser.

Barefoot Mongolian Yurts, Sussex
Kunne du tænke dig at opleve og dyrke din indre nomade via et ophold i en mongolsk jurte? Så er Barefoot Mongolian Yurts nok et oplagt valg for dig. Barefoot tror på genvinding og på kun at efterlade et minimalt, barfodet ”footprint” (deraf navnet). Gennem brug af solenergi, genbrugt træ og ved at have installeret komposttoilet opnår man at sætte dette minimale ”footprint” på naturen. Over 90 % af stedets bygninger er bygget ved hjælp af genbrugsmaterialer – og der tilbydes en nede-på-jorden ferieoplevelse i telt, men med samme komfortniveau som i et sommerhus.

Speedbådtur på Themsen
Er du en smule mere afslappet omkring naturen og CO2-udslippet, og ønsker du blot en uovertruffen James Bond-oplevelse på din ferie? Så er London Rib Voyages tilbud om at opleve London fra søsiden nok snarere attraktivt. På den måde får du en anderledes sejltur på Themsen, hvor små, manøvredygtige både drøner forbi Londons seværdigheder. Farten er op til 35 knob - og turen bliver ikke kedeligere af, at guiderne er stand-up komikere. Bl.a. vil du kunne opleve hovedkvarteret for British Secret Service samt sejle i hælene på Bond til O2 Arena – som han gjort i filmen The World Is Not Enough.

Uafhængige biografer
Kan du godt lige en god film – og er sjælen og atmosfæren omkring en biograf lige dig, så vil en tur i en af Storbritanniens uafhængige biografer helt sikkert være noget for dig. Du kan gå ind på Britain’s independens cinemas og finde en liste over de uafhængige biografer i Storbritannien. Bl.a.er The Electric i Birmingham landets ældste, The Tyneside Cinema i Newcastle har en tesalon fra 1930’erne og Ritzy i Brixton er kendt for reggae club nights efter filmen.

Lær at mixe cocktails på St. James’ Hotel and Club, London
I slutten af 80’erne var det Tom Cruise, der bedårede de fleste kvinder med sine cocktails – men i London kan du lære at mixe cocktails med en rigtig bartender. Du kan fx lære at lave den helt rigtige Martini på Londons luksuriøse St. James’ Hotel and Club i Mayfair. Eksperten Joel Lawrence vil guide dig igennem cocktailens historie – lige fra de nutidige til de mere klassiske. Derudover vil du få mulighed for både at lave og smage din egen cocktail. Arrangementet indledes på rigtig Mayfair-stil med champagne og kanapéer.

Pop up restauranter over hele Storbritannien
Fænomenet startede egentligt i London – der er tale om private begivenheder, hvor man spiser i folks hjem eller på en midlertidig, hemmelig adresse. På den måde får du mulighed for at møde interessante mennesker, få et smugkig på deres hjem og prøve noget lækker mad, der koster meget mindre end på en restaurant. Du kan finde en top 10 over de bedste pop up restauranter i Storbritannien.

Storbritannien byder altså på noget for enhver – således er der altså både mulighed for en aktiv ferie, en mere økologisk og miljørigtig ferie, musikalsk ferie eller en ren afslappende tur i Londons centrum.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen