Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Verdens største passagerfly er lettet for første gang! Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Verdens største passagerfly er lettet for første gang!

Udgivet: 27/4 2005 af Rejsestart.dk

Det nye Airbus A380 lettede i dag kl. 10.30 for første gang fra Blagnac lufthavnen i Toulouse, Frankrig.

Det nye Airbus A380 lettede i dag kl. 10.30 for første gang fra Blagnac lufthavnen i Toulouse, Frankrig. Flyet har på sin jomfrurejse ikke nogen passager med, besætninger bestå af seks mand som skal teste flyet.

Det nye super fly kan have op til 850 passager ombord, alt efter hvordan flyet er indrettet. De mest luksuriøse af flyene vil have cocktail-bar, dobbeltsenge, massageafdeling, mini-casino og muligvis jacuzzi ombord.

Flyenes enorme størrelse betyder at lufthavnene er nødt til at udvide, for at få plads til det nye Airbus A380. For med et vingefang på næsten 80 meter, vil det være nødvendigt at forøge landingsbanerne, af sikkerhedsmæssige grunde. Københavns lufthavn er ikke stor nok til at betjene de nye A380 fly, så når passagerflyvningerne starter vil det ikke være med afgange fra og til København. Derimod er lufthavnene i Singapore, Frankfurt, Heathrow i London, JFK i New York samt de internationale lufthavne i Seoul, Hong Kong, Bangkok og Tokyo, er alle i gang med udvidelsen, så de kan få glæde af det nye kæmpe fly.

Det har kostet over 75 mia. kr. for det europæiske selskab Airbus at udvikle og producere A380 flyet. Men selvom budgettet er overskredet med omkring 10 mia. forventes det, at blive en god forretning. Der er foreløbig bestilt 139 A380 fly fra 13 forskellige flyselskaber verden over og det nye fly koster omkring 1,6 mia. kr. stykket. Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen