Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Tyskland indfører flyskat Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Tyskland indfører flyskat

Udgivet: 26/4 2011 af Rejsestart.dk

De tyske flybilletter har i en periode været billigere, men det er ovre nu – man har i Tyskland valgt at indføre en skat, der ligner den, der er blevet indført i Holland, Sverige og Storbritannien. De tyske flypassagerer betaler pr. 1.1.2011 den nye skat – dette kommer oven i den tyske moms, man også skal betale ved flyvning fra tysk lufthavn.

Den nye såkaldte ”Flugticket-Steuer” betales af passageren efter flystrækningens længde til mål-lufthavnen. Afgiften er uafhængig af hvilken klasse man flyver – og den gælder for alle flyrejser, der afgår fra Tyskland. De indgående fly til Tyskland beskattes således ikke.

Er man så heldig at have privat- eller firmafly, beskattes man heller ikke, da dette ikke gælder som ”erhvervsmæssig befordring af personer med et fly”.
Skatten gælder altså både ind- og udenlandske fly, der starter fra en tysk lufthavn. Skattesatserne ligger på 8 euro for flyrejser op til 2.500 km, 25 euro for strækninger op til 6.000 km og 45 euro for flyture over 6.000 km.

Ved mellemlandninger i Tyskland kommer det an på, hvordan mellemlandingen er foretaget. Skatten skal betales såfremt mellemlandingen sker på grund af en selvvalgt, særskilt booking. Stopover på 12 eller 24 timer gælder som en ny rejse selvom rejsen foretages på samme billet, og man skal derfor også i denne situation betale ”Flugticket-Steuer”.

Flyveture til øer i Tyskland, Holland og Danmark er fritaget for skatten såfremt turen ikke er over 100 km i luftlinje samt at der ikke er togdrift eller bilkontakt til øen.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen