Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Bornholmsk superkatamaran er i top Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Bornholmsk superkatamaran er i top

Udgivet: 27/4 2011 af Rejsestart.dk

Bornholmsk superkatamaran er i topLeonora Christina, som den nye hurtigfærge til BornholmerFærgen hedder, gennemgår netop nu en række prøvesejladser og tests ”down under”, hvor den produceres. De australske producenter melder tilbage, at både sikkerhed og teknik er i top – den nye bornholmske færge er altså ved at være klar til at gøre sit indtog på ruten mellem Ystad og Rønne.

Hurtigfærgen testsejler i disse dage for egen kraft i Det Indiske Ocean. Her går øvelserne ud på at komme hjem til Bornholm, hvor færgen fast skal fragte op mod 1.400 passagerer på overfarten mellem Ystad og Rønne. Austalværftets teknikere har i flere måneder rumsteret i maskinrummet på den nye færge – og det bærer altså frugt netop nu.

Chefkaptajnen har været ombord på de mange prøvesejladser – og han kan konstatere, at færgen ikke kun ser ganske fornuftig ud udenpå – teknikken er også i top: ”Vores første prøvesejladser er gået helt efter planen, og jeg glæder mig til at præsentere Leonora Christina for både bornholmere og alle rejsende på overfarten, når vi sammen vender hjem,” fortæller Søren Schow, chefkaptajn på det nye skib.

Netop nu er det såkaldte speed trials, der udføres. Her testes de avancerede motorer fra den tyske producent MAN. Man udsætter motorerne for en række fartprøver – og i den forbindelse skal hurtigfærgen blandt andet opnå en hastighed på over 37 knob med fuld last. Dette udelukkende for at sikre, at også færgens driftsikkerhed er i top.

Byggeriet har foregået uden forsinkelser – og faktisk er man foran tidsplanen. Oprindeligt skulle færgen have været indsat d. 1. september, men går alt efter planen har man allerede mulighed for at blive fragtet til/fra Bornholm med Leonora Christina i løbet af juni måned.

Læs meget mere om Færgen på www.faergen.dk, hvor d

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen