Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Det kan blive dyrt at glemme vejafgifterne Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Det kan blive dyrt at glemme vejafgifterne

Udgivet: 17/5 2011 af Rejsestart.dk

Det kan blive dyrt at glemme vejafgifterneNår du skal på en bilferie i Europa er det vigtigt at huske vejafgifterne – bøderne er nemlig meget høje sammenlignet med selve vejafgiften viser en opgørelse lavet af FDMs tyske søsterklub.

Der er i alt 20 lande i Europa, der opkræver vejafgifter på motor- og motortrafikveje – og undlader man at købe en tilladelse, risikerer man at få en bøde i størrelsesordenen 120-800 euro alt efter hvilket land, man bliver taget i.

Vejafgifterne kan hurtigt få udgifterne til at løbe op, men undlader man at købe tilladelserne risikerer man udgifter i en helt anden størrelsesorden. Således skal man fx i Slovakiet betale en bøde, der er minimum tre gange prisen i forhold til vejafgiften – og den kan endda blive helt op til 500 euro.

Østrig er ikke billigere – her risikerer man en bøde i størrelsesordenen 120-300 euro. I Slovenien kan bødens størrelse variere helt fra 300 til 800 euro.

Rundt om i det europæiske findes forskellige systemer til at opkræve vejafgifter – i mange lande benytter man sig af mærkatsystemet, hvor man køber et mærkat (fx den østrigske Vignette) eller en elektronisk anordning, der skal sættes i forruden og ved købet har man betalt for at køre på vejene. Det foregår typisk sådan, at man betaler for mærkatet i en periode på 1 uge, 1 måned eller 1 år. I Schweiz er det dog kun muligt at købe mærkatet for 1 år.

Andre steder betaler man afgifter pr. kørt strækning, hvilket man fx gør forskellige steder i Italien. Denne ordning kan indrettes således at man ved indkørselsbommen trækker en billet, som man betaler når man kører af. En anden mulighed er, at man betaler ved indkørselsbommen.

Du kan læse meget mere om reglerne – og se taksterne - i FDMs guide.

Find din næste bilferie her.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen