Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Ny askesky giver små forsinkelser på USA-ruter Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Ny askesky giver små forsinkelser på USA-ruter

Udgivet: 23/5 2011 af Rejsestart.dk

Ny askesky giver små forsinkelser på USA-ruterEffekten af askeskyen i forhold til den danske flytrafik er minimal. Således melder København Lufthavn, at askeskyen endnu ikke har haft effekt på det danske luftrum. Man har kun oplevet en enkelt aflysning i dag hos Københavns Lufthavn.

Aflysningen var på en afgang til Island – og yderligere en afgang mod Island i eftermiddag er i farezonen, men påvirkningen af flytrafikken ligger altså ikke i det danske luftrum.

Man kan dog opleve mindre forsinkelser på afgange til USA, da man skal flyve syd om skyen. Selskabet har oplevet en enkelt aflysning fra Norge til Island, men ellers er man ikke stødt på problemer i forbindelse med askeskyen.

Det hele afhænger dog af vinden, og fra SAS’ side studerer man hele tiden kort og vejrsituationen, så man er forberedt, hvis der skulle ske ændringer.

I charterbranchen er man dog en smule nervøse, da der netop nu er 3 gange så mange charterpassagerer i luften i forhold til askeskyen i april sidste år. Derfor har man ifølge salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling, ikke mulighed for at hente folk hjem i busser.

I stedet vil man lade de rejsende forlænge solrejsen, mens de, der ikke er kommet af sted på deres flyrejse endnu, får udskudt deres rejse. Hvis man kommer til at opleve lukninger af lufthavne, er man klar til at omdirigere til andre lufthavne. Stig Elling understreger i øvrigt, at evt. berørte kunder vil blive holdt omkostningsfrie.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen