Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Vandreture i det østrigske giver rustikke gastronomioplevelser Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Vandreture i det østrigske giver rustikke gastronomioplevelser

Udgivet: 15/6 2011 af Rejsestart.dk

Vandreture i det østrigske giver rustikke gastronomioplevelserEn vandretur i det østrigske bjerglandskab kan være en hyggelig måde at koble af på – og pauserne kan krydres med gastronomiske oplevelser på nogle af bjergenes helt oplagte spisesteder. Der kan opleves forskellige produkter lavet helt fra bunden – blandt ost, skinke og meget andet.

Blandt andet har Kleinwalsertal flere forskellige ruter over bjerget – en af dem går forbi ”Bernhard’s Gemstelalp”. Efter en lang tur op ad stien er det det perfekte sted at holde et hvil og få slukket tørsten.

Huset er beboet af ostebonden Bernhard og hans familie gennem hele sommeren – de bor sammen med 12 køer, der går rundt og græsser på alpen. Køerne er grundlaget for Bernhards ”Alpenkäse”, der er en fast, lys gylden og smagfuld, men ikke stærk, ost.

Osten modnes i store runde ”Møllehjul” og skæres ud til salg og servering ved huset i lagkagestykker. Stedet drives som et lille serveringssted, hvor vandrere kan sidde i den gamle, lavloftede stue eller udenfor under åben himmel på terrassen for at nyde deres kaffe med helt friskmalket mælk.

Når man sidder ved huset har man udsigt til graner, enge og det evigt rislende vandløb, der også er husets forsyningskilde til elektricitet.

Kleinwalsertals bønder oplever en stigende efterspørgsel efter disse helt fra bunden hjemmelavede produkter. Dette tydeligvis fordi folk gerne vil vide, hvad de spiser.

Og med ost, skinke eller lignende fra Kleinwalsertals bønder ved man, at der er tale om et naturprodukt. Dyrene får således ikke kraftfoder – de får græs og urter fra engene på alpen, hvilket er med til at give mælken dens karakteristiske smag.

Dette sammenholdt med, at huset har haft køer i de 200 år, det har ligget på alpen, gør, at man har en helt unik og solid erfaring, hvilket kan smages på osten, der kun kan købes ved selve huset eller familiens hus nede i byen. Dog vil de gerne sende osten til en efter bestilling – en mulighed rigtig mange har valgt at benytte.

Kunne du tænke dig at komme på vandretur i Østrig? Så kan du finde naturferier her på Rejsestart.dk.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen