Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Bagsædet kan være farligt for passagererne Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Bagsædet kan være farligt for passagererne

Udgivet: 24/6 2011 af Rejsestart.dk

Bagsædet kan være farligt for passagererneManglende fokus fra bilproducenterne og høje afgifter betyder, at sikkerheden på bilens bagsæde langt fra er lige så optimal som på forsæderne – således har bagsædepassagerer ofte en større risiko for at pådrage sig alvorlige skader ved sammenstød sammenlignet med forsædepassagererne.

Det er blandt andet grundet forskellen på selerne - forsædepassagererne har selestrammere og selekraftsbegrænsere, der hjælper kroppen med at udligne det enorme pres, den udsættes for under ulykker. På bagsædet er det dog lidt en anden sag – her er de avancerede seler i mange tilfælde skiftet ud med standardseler, der ikke kan give sig ved høje belastninger. På den måde skal kroppen modstå en meget større belastning end hvis man havde siddet på forsædet.

Fokus har været på netop at højne sikkerheden på de forreste sæder i bilen – men det fokus har man ”glemt” i forbindelse med bagsæderne, der altså ikke er lige så sikre som de forreste sæder i bilen.

En anden ting, der ikke er optimal på de bageste sæder, er nakkestøtterne. Bilens opbygning gør ofte, at der er for langt fra hovedet til nakkestøtten – og samtidig kan nakkestøtten ikke justeres til den rette højde, hvilket øger risikoen for piskesmæld ved sammenstød.

Sidst, men ikke mindst, er de fleste biler heller ikke udstyret med sideairbags – og i det omfang, de overhovedet fås til den pågældende model, skal de tilkøbes som ekstraudstyr, hvilket den danske afgift sætter en stopper for i de fleste tilfælde.

Alt dette skal ses i lyset af, at man ved, at der i Tyskland er en statistik, der siger, at hver femte bagsædepassager kommer til skade.

Dette vil kunne forbedres ved at fjerne afgiften på sådanne sikkerhedsforanstaltninger, da det netop er afgiften, der får mange danskere til at fravælge selestrammere, airbags og lignende. Der gives fx kun fradrag på airbag tre til seks – efterfølgende airbags er fuldt afdragsberettigede.

Er din bil sikker nok? Så find din næste bilferie her.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen