Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Rejsebranchen oplevede færre konkurser i 2004 Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Rejsebranchen oplevede færre konkurser i 2004

Udgivet: 3/5 2005 af Rejsestart.dk

I år 2004 blev i alt fire rejsearrangører erklæret konkurs og Rejsegarantifonden tabte 1,5 mio på disse. Det er et fald fra 2003 hvor 7 bureauer gik konkurs og fonden tabte 19,9 mio.

I år 2004 blev i alt fire rejsearrangører erklæret konkurs og Rejsegarantifonden tabte 1,5 mio på disse. Det er et fald fra 2003 hvor 7 bureauer gik konkurs og fonden tabte 19,9 mio.

Det forholdsvis lille erstatningsbeløb for 2004 medførte, at fonden for første gang i tre år kom ud af regnskabsåret med et overskud. Overskuddet på ca. 2,6 mio. kr. medfører, at fondens egenkapital ultimo 2004 udgjorde ca. 65,0 mio. kr.

Der var ved udgangen af 2004 registreret i alt 572 arrangører i fonden. Rejsearrangører skal ifølge lov om en rejsegarantifond være registreret i fonden, hvis arrangørerne i eget navn til kunder udbyder eller sælger rejsearrangementer (typisk rejser med transport og indkvartering). Såfremt arrangøren går konkurs, får kunderne erstatning af fonden, hvis de har købt et rejsearrangement.
En flybillet alene eller leje af en feriebolig alene er ikke et rejsearrangement. Kunderne kan altid ringe til fonden og få oplyst, om en bestemt rejsearrangør er registreret i fonden, eller om det produkt, de påtænker at købe, er et rejsearrangement.

Oplysninger om de i fonden registrerede arrangører og om begrebet pakkerejse m.v. er tillige lagt ind på fondens hjemmeside på internettet, www.rejsegarantifonden.dk, hvor der også findes andre oplysninger om fonden.

Kilde: Rejsegarantifonden

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen