Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Bøder i Europa kan koste bilen Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Bøder i Europa kan koste bilen

Udgivet: 25/7 2011 af Rejsestart.dk

Bøder i Europa kan koste bilenFlere steder i Europa risikerer du at få konfiskeret bilen, hvis du ikke har mulighed for at betale bøden for din færdselsforseelse på stedet.

Du kender sikkert følelsen af at få en bøde for mindre overtrædelser af trafikreglerne. Gør du det samme syd for grænsen, så er du ikke altid så heldig at slippe med et girokort og en bitter følelse – du risikerer at få konfiskeret bilen. Skulle du være så uheldig at blive stoppet i nogle lande, og du ikke har mulighed for at betale bøden på stedet, så er politiet i sin gode ret til at tilbageholde bilen eller konfiskere den.

”I langt de fleste europæiske lande må politiet ikke bare udskrive men også opkræve bøder på stedet. Hvor stort et beløb politiet kan opkræve er forskelligt fra land til land, ligesom der i nogle lande gives en rabat, hvis man betaler på stedet. Gør man det, skal man altid huske at få en kvittering,” siger Casper Schad, jurist i FDM.
Der er dog ingen grund til at have flere hundrede euro i pungen og stadigvæk frygte det værste for mindre forseelser. I de forskellige lande har politiet nemlig en grænse for, hvor meget de må opkræve på stedet for mindre færdselsforseelser.

I Tyskland ligger grænsen på 35 euro, men de er i sin gode ret til at opkræve et depositum svarende til den forventede i tilfælde af grovere overtrædelser. Stort set det samme gør sig gældende i Østrig, hvor de dog kan kræve op til 36 euro for mindre overtrædelser.

Kommer du til Sydeuropa kan fornøjelsen blive væsentlig dyrere. I Frankrig kan du slippe med at betale et depositum, men bilen kan også blive konfiskeret, hvis din bøde overstiger 375 euro – som du vel og mærket skal betale på stedet.

I Spanien er der krav på, at udlændinge skal betale bøden på stedet, ellers kan de tilbageholde bilen, hvis man ikke kan få en person med bopæl i Spanien til at sige god for en. I Spanien får man 50 % rabat, når bøden betales på stedet, hvilket også gælder for udlændinge.

Kilde: FDM

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen