Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Azorerne er et hit i de nordiske lande - ikke mindst i Danmark Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Azorerne er et hit i de nordiske lande - ikke mindst i Danmark

Udgivet: 22/6 2005 af Rejsestart.dk

Azorerne er et hit i de nordiske lande - ikke mindst i DanmarkI årets første 4 måneder steg antallet af "nordiske" hotelovernatninger på Azorerne med hele 61%. Dette betyder, at 78,5% af alle hotelovernatninger foretaget af udlændinge kan henføres til statsborgere fra henholdsvis Norge, Sverige, Danmark og Finland. Dette må siges at være temmelig enestående.

I årets første 4 måneder steg antallet af "nordiske" hotelovernatninger på Azorerne med hele 61%. Dette betyder, at 78,5% af alle hotelovernatninger foretaget af udlændinge kan henføres til statsborgere fra henholdsvis Norge, Sverige, Danmark og Finland. Dette må siges at være temmelig enestående.

Specielt udviklingen i Danmark har været meget positiv. I de første 4 måneder af 2004 foretog danskerne således 1.355 overnatninger, mens det tilsvarende tal for 2005 var på hele 44.138. De andre nordiske lande havde i samme periode af 2005 følgende overnatningstal:

Sverige: 47.775
Norge: 11.550
Finland: 11.638

Til sammenligning kan nævnes Tyskland med 7.404 overnatninger og England med 5.395, som kommer ind på henholdsvis 5 og 6. pladsen.

Forklaringen er naturligvis, at to danske charterrejse-arrangører har indsat direkte fly til hovedøen São Miguel, og dét med enorm succes. Bravo Tours har således flere ugentlige afgange såvel sommer som vinter, mens MyTravel har afgange hele vinteren igennem.

Desuden har TAP Portugal daglig direkte forbindelse til Lissabon, hvorfra der er gode videre forbindelser til Azorerne (oftest kræver det dog en overnatning i Lissabon). Flere rejsearrangører har i mange år arrangeret pakkerejser med besøg på én eller flere forskellige øer, eksempelvis Svante Rejser, PortugalBureauet samt Festival Tours.

Azorerne består af 9 vulkaniske øer midt i Atlanterhavet, og hovedattraktionen må siges at være den næsten paradisiske frodighed. Klimaet er tempereret med mildt vejr i vintermånederne og sommeren er lun og solrig. I de koldeste måneder (januar-marts) er den gennemsnitlige dagstemperatur på 17 grader i skyggen, men den topper i august måned med 25º. De mest regnfulde måneder er december og januar, som byder på gennemsnitligt 12 dage med regn. I juni og juli måned regner det gennemsnitligt kun 4 gange på en måned.

Andre store attraktioner er golf, badning, "hvale-watching" (at se hvalerne svømme i havet ud for øerne), big game fishing, arkitektur, gastronomi og utallige store seværdigheder fordelt på flere forskellige øer.

Det skal nævnes, at turismen på Azorerne stadigvæk ikke fylder ret meget i gadebilledet. Der er masser af plads at boltre sig på, og selv med mange nordiske turister føles Azorerne bestemt ikke som nogen feriekoloni.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen