Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Når tiden går med at gå Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Når tiden går med at gå

Udgivet: 10/5 2007 - Rejsenyt.

Når tiden går med at gåPå vandreferie i Østrig kommer man helt tæt på naturen.

På vandreferie i Østrig kommer man helt tæt på naturen

Tiden går!
Men med hvad?
Tid er det mest kostbare, der findes.
De fleste mennesker forsøger at anvende tiden, så de får flest mulige gode oplevelser.
Ferietiden er den mest kostbare. Ferietiden skal helst være flest fornøjelser og færrest forpligtelser.
Naturoplevelser hører ferietiden til. Nogle af de største af slagsen får man i Østrig - i behagelig rejseafstand fra Danmark.
Her kan man lade tiden gå - med at gå!
- Vandreferie er blevet den foretrukne ferieform i Østrig om sommeren. Flere og flere danskere finder ud af, at man kan komme helt tæt på naturen i Østrig - væk fra alt det, der generer og irriterer i hverdagen. Naturen er en foræring til østrigerne, men de deler den gerne med os andre, siger Østrigs turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen.

Kraft og inspiration fra bjergene
Vorarlberg er en udadvendt og dynamisk delstat i det allervestligste Østrig smukt placeret mellem Bodensøen og Arlberg - i et hjørne op mod Tyskland, Schweiz og Liechtenstein.
Stadig flere mennesker opdager den særlige kraft, som en bjergferie giver med kombinationen af ren luft, herlig udsigt, nydelsesfuld ro og afstressende motion.
Vorarlberg er alpeidyl og pulserende kultur på én gang - med en udpræget svaghed for modsætninger og ejendommeligheder.
Landskaberne er en helt speciel nydelse for øjnene. De middelhavsagtige strande ved Bodensøen, de blide bakker, de imposante bjergtinder rundt om Arlberg, Silvretta og Rätikon.
Cirka 6.000 kilometer ensartet skiltede vandrestier ligger bogstaveligt for fødderne af dem, der vil fylde sig med kraft og inspiration i bjergene.
Temastier er en specialitet i Vorarlberg. Her leder stierne til bestemte forekomster i naturen - fx vandløb og udsigtspunkter, hvor der venter vandrerne en flot visuel belønning.
På vandreture, der strækker sig over flere dage, opdager og oplever man forskellighederne i regionen. Både Jakobsstien og Via Alpina - den store europæiske vandrerute - går gennem Vorarlberg.
Dem, der søger udfordringer i bjergene og gerne vil prøve noget nyt, har mange muligheder i disse egne. Her er træningsområder til klatring og mountainbikekørsel og ture arrangeret af lokale natur-eksperter. Man kan blandt andet rafte på vilde floder, udforske slugter og grotter eller klatre på de høje tinder med en kyndig ledsager. De modige vover et paraglider-tandemspring eller tilmelder sig et flyvekursus.
Man kan få målt sine færdigheder i forskellige bjergløb, bjergmaratonløb eller i den krævende Outdoor-Trophy, der afvikles hvert år i august i Bregenzerwald.
De, der vil udforske Vorarlbergs bjergverden er i kyndige hænder hos bjergguiderne fra alpinskolerne. De kender de bedste stier og klatreruter, de bedste udsigtspunkter og kender hemmelighederne i planternes og dyrenes verden. Mange steder tilbyder guidede vandreture. Turistkontoret har informationer om ruter og tidspunkter.
Nogle hoteller i Vorarlberg tilbyder programmer, der kombinerer motion i naturen med velvære. Tilbuddene spænder fra kur over skønhed og wellness til livlig vandreferie.
Information og kontakt: Vorarlberg Tourismus, www.vorarlberg.travel

Vandrefestival i sansernes dal
Kleinwalsertal, som hører til delstaten Vorarlberg, er kendt over hele Europa som vandre-turisternes paradis. Kun fra Tyskland kan man komme ind i Kleinwalsertal og dens fire byer Riezlern, Hirschegg, Mittelberg og Baad, der ligger mere end 1.000 meter over havet og frister med ferieoplevelser for enhver smag.
Også i år har den familie- og børnevenlige enklave med kun 5.000 indbyggere og et areal på størrelse med Amager et særligt børneprogram. Under mottoet "Bjerg, eventyr og oplevelse" er der spændende eventyr for hele familien.
Juniorhekse, spøgelser, riddere og klovne - alle er repræsenteret i fantasiens brogede verden, der bliver levende i Kleinwalsertal. En af årets nyheder er Burmi-vejen - en motionssti til sport og leg langs Breitach. Burmi er børnenes maskot i Kleinwalsertal.
I samarbejde med det østrigske idrætsforbund og Riezler Wanderfreunden arrangerer Kleinwalsertal turistkontor fra 17. til 24. juni den fjerde Kleinwalsertal vandrefestival.
Fra mandag til søndag afvikles udvalgte vandreture i forskellige grupper inddelt efter niveau. Begivenhederne indrammes af et interessant og hyggeligt aftenprogram.
Som noget nyt kan man i 2007 gå sig til et par vandresko! Som altid får vandrerne, der samler point på ruterne, en flot nål som belønning, men i år giver arrangørerne også en præmie i form af et par sportssko til deltagere, der opnår et bestemt antal point.
Kleinwalsertal belønner de gæster, der lader deres egen bil stå ved hotellet. Man kan gratis benytte Walserbussen mellem de fire byer og til Oberstdorf på den tyske side af grænsen, og på nogle af hotellerne kan man gratis låne mountainbikes og almindelige cykler, hvis man deponerer sin bilnøgle i receptionen.
Wellness-programmet omfatter blandt andet tai chi, qi gong, lyd-meditation, ayurveda, mælke- eller høbade. Garanteret afspændende! Og ingredienserne kommer naturligvis frisk fra de hjemlige Alper.
Eller hvad med at deltage i en barfodsvandring og opdage omverdenen på en helt ny måde? I Kleinwalsertal er denne sanseoplevelse mulig på mosevejen ved Gasthof Hömlepass. Det bør prøves.
Læs mere: Kleinwalsertal Tourismus, www.kleinwalsertal.com

Stop op på vej sydpå
Der er mange gode grunde til at holde ferie i Østrig, men nogle foretrækker at køre videre sydpå. Italien, Slovenien, Kroatien og andre lande ved Middelhavet ligger dog så langt væk, at det er både praktisk og behageligt at tage en overnatning i Østrig.
Når man kører ad vejen A 13, Brennerautobahn, sydpå, bør man absolut ikke gå glip af Europas højeste motorvejsbro, Europabrücke - 192 m høj, som endnu - mere end 30 år efter den blev bygget - er et af de mest markante vejbyggerier i Europa.
Og byen Schönberg, som ligger i Stubaidalen i Tirol, er et oplagt sted at stoppe op. En lille, fin by med et helt nyrestaureret centrum. Man kommer til Schönberg ved at tage afkørslen til Stubaital 10 km fra Innsbruck eller ved at køre ad Bundesstrasse B 183.
På Gasthof Hotel Handl tages ordet gæstfrihed alvorligt. Her forbinder man tradition med feriegæsternes behov. Overnatning med morgenmad koster under 600 kr. pr. dobbeltværelse og et familieværelse med plads til to voksne og to børn under tolv år koster 750 kroner.
Find info om overnatning hos Gasthof Hotel Handl, Handlweg 1, A-6141 Schönberg im Stubaital, tlf.: +43-5225-62574, info@hotel-handl.at og www.handl.info
Et andet perfekt stop på vej sydpå er Hotel Strasserwirt: fra München køres direkte ad A8 i retning mod Rosenheim, Inntal-motorvejen til "Kufstein Süd" (motorvejsmærkat ikke påbudt!), Kitzbühel, Paß Thurn, Felbertauern, Lienz til Strassen (ca. 250 km fra München). Her kan du få en overnatning med morgenmadsbuffet fra 350 kr. per person per nat. Eller tag to overnatninger med morgenmad og 3-retters-gourmet-menu om aftenen for ca. 885 kr. per person for 2 nætter.
Find mere info hos Hotel Strasserwirt, Strassen 6A, A-9920 Strassen, tlf.: +43 4846 6354, hotel@strasserwirt.com og www.strasserwirt.com

Tag bilen med toget
Østrig ligger kun 10 timers bilkørsel fra Danmark, men flere og flere danskere vælger toget som transportmiddel - med eller uden bil. Især børnene nyder at kunne bevæge sig frit i stedet for at sidde bag en sikkerhedssele på bilens bagsæde. Og forældrene kan slappe af under mange hundreder kilometers transport med Deutsche Bahn (DB).
På biltoget er bilen en del af bagagen. Man medbringer kun de nødvendigste ting i kupeen - resten bliver i bilen, mens man selv indretter sig hyggeligt i en sove- eller liggevogn, hvor man kan nyde turen sammen med familien og drømme om feriemålet. Næste morgen ankommer man udhvilet til destinationen.
For kontakt til DB i Skandinavien tlf.: 33 36 06 60 og www.dbautozug.dk

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen