Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Touren kommer til England Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Touren kommer til England

Udgivet: 22/5 2007 - Rejsenyt.

Touren kommer til EnglandLe Grand Depart i London og Kent

Når Tour de France i år begynder i England for første gang i cykelløbets historie, vil arrangørerne og Londons indbyggere få et indtryk af, hvordan OL i 2012 vil sætte hovedstaden på den anden ende, samtidig med at byen får reklame for milliarder. Le Grand Depart, som Tourens start hedder, omfatter præsentationen den 6. juli, løbets prolog den 7. juli og 1. etape den 8. juli.

Tour de France er verdens 3. største sportsbegivenhed efter VM i fodbold og de Olympiske Lege, og vil lægge beslag på en stor del af det centrale London i mindst tre dage. Foruden de 200 cykelryttere, det hele jo drejer sig om, omfatter "karavanen" hundredvis af officials, holdledere, hjælpere, journalister og tv-hold, der alle sammen kører i busser, holdbiler, sponsorbiler, pressebiler og på motorcykler.

Traditionen tro indledes Tour de France med en festlig præsentation af alle omkring 200 cykelryttere og deres hold, og den finder sted på Trafalgar Square den 6. juli.

Dagen efter køres løbets prolog, der er et hurtigt og spændende gadeløb på en kort strækning i det centrale London, der giver mulighed for at se rytterne i aktion inden selve løbet begynder. Starten er på Whitehall, ved Trafalgar Square, og ruten går via Westminster, Green Park og Hyde Park til målet på The Mall foran Buckingham Palace.

Den 8. juli begynder Touren for alvor, når rytterne sætter ud på 1. etape, fra The Mall og via Greenwich og Dartford ud i det smukke, landlige Kent, hvor ruten passerer maleriske byer som Maidstone, Royal Tunbridge Wells og Ahsford, før rytterne suser over målstregen i Canterbury. Herefter foregår resten af Tour de France i Frankrig.

Samtidig med Le Grand Depart er Hyde Park fra 6.-8. juli centrum for The People's Village, hvor cykling i alle former vil blive præsenteret, som transportmiddel til sport, fritid og arbejde, og der bliver mulighed for selv at prøve både de nyeste cykeltyper og gamle "væltepetere".

Læs mere på www.tourdefrancelondon.com.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen