Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Fem gode grunde til at besøge Salzburg Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Fem gode grunde til at besøge Salzburg

Udgivet: 2/3 2016 - Rejsenyt.

Fem gode grunde til at besøge SalzburgPrægtige barokke bygningsværker, verdensberømte musikfestivaler, enestående kunstskatte, spændende museer og skønne parker - alt dette kendetegner Østrigs fjerdestørste by, Salzburg, som rangerer blandt Europas klassiske kulturstæder og er erklæret Verdenskulturarv af UNESCO. Det er let at blive forelsket i den smukke by, der både er i konstant udvikling, men også holder fast i sine historiske rødder.

1. Cecilia Bartoli dedikerer Salzburgs Pinsefestspil til den udødelige historie om Romeo og Julie
For femte gang arrangeres Salzburgs Pinsefestspil under kunstnerisk ledelse af Cecilia Bartoli, og denne gang er Shakespeares tragiske romance om Romeo og Julie det store omdrejningspunkt. Historien om det unge, forelskede par fortælles på flere måder, og gæster kan blandt andet nyde en opsætning af Nicola Antonio Zingarellis ”Giulietta e Romeo” i Haus für Mozart eller se fortællingen opført som ballet. Men der arrangeres også foredrag, gallamiddag og biografforestillinger med historien i centrum.
Festspillenes højdepunkt - både scenisk og musikalsk - bliver Leonard Bernsteins komposition ”West Side Story”. Forestillingen, hvis historie er kraftigt inspireret af Shakespeares drama, præsenteres i en nutidig opsætning af Phil McKinley. Cecilia Bartoli synger selv partiet som Maria, mens man kan opleve Norman Reinhardt som Tony, og det er lykkedes for Cecilia Bartoli at få det venezuelanske orkester ”Simon Bolivar Symphony Orchestra” under ledelse af Gustavo Dudamel til at stå for det musikalske. Festspillenes program fuldendes med en kammermusik-matiné med den tyske violinist Julia Fischer, en gallakoncert med Wiener Philharmonikerne samt en optræden af ”The Tallis Scholars” fra England.
Salzburgs Pinsefestspil afvikles i dagene 13.-16. maj 2016, og man kan læse mere her.

2. Salzburgs Festspil i sommeren 2016
Salzburgs Festspil hører til blandt de berømteste musikfestivaler i verden. Siden 1920-erne har digteren Hugo von Hofmannsthals værk ”Jedermann” været en fast del af programmet, og forestillingen er en af festspillenes sikre succeser. I år byder festspillene desuden på de tre operaer af Mozart - ”Figaros Bryllup”, ”Don Juan” og ”Cosi fan tutte”. Mens Sven-Eric Bechtolf står for den moderne opsætning, er den originale libretto udført af italieneren Lorenzo Da Ponte.
Festspillene åbnes med ”The Exterminating Angel” af den britiske komponist Thomas Adés, og senere i programmet kan man - ud over Mozarts musik - glæde sig til Charles Gounods ”Faust”, Shakespeares ”Stormen” og Cecilia Bartoli i ”West Side Story”. Også i år gæstes festspillene af verdensberømte kunstnere som Anna Netrebko, Plácido Domingo, Nicholas Ofczarek, Tobias Moretti, Ricardo Muti og Rolando Villazón. Og med Wiener Philharmonikerne samt Mozarteum-orkestret på programmet har festspillene endnu en gang markeret sit høje internationale niveau.
Salzburgs Festspil afvikles i dagene 21. juli - 31. august 2016, og man kan læse mere her.

3. Oplev udstillingen ”Markus Sittikus – Min Verdensanskuelse”
Det tog blot den italienske arkitekt og bygmester Santino Solari tre år at opføre det arkitektoniske mesterværk, Hellbrunn-Slottet, i starten af 1600-tallet. Han havde fået opgaven af Salzburgs ærkebiskop Markus Sittikus, og slutresultatet var et overflødighedshorn af kunst, arkitektur og luksus, der kunne måle sig med de smukke italienske barokpaladser. Da man sidste år fejrede 400-året for slottets opførelse, præsenterede man samtidig deludstillingen ”Markus Sittikus – Min Verdensanskuelse”, og denne udstilling er nu udvidet yderligere, så den i 2016 er gjort permanent. Udstillingen har Hellbrunns bygherre i centrum, og den illustrerer de mange sider af Markus Sittikus’ personlighed. Han var både gejstlig og politiker, og han tog ivrigt del i datidens kultur- og selskabsliv.
Udendørs kan Hellbrunns gæster opleve den store park med de hemmelige grotter og smukke fontæner, og indendørs venter samlingerne af eksklusiv kunst.
Hellbrunn hører til blandt Salzburgs største attraktioner, og man kan læse mere her.

4. ”Mozart in Residenz” - en ny række koncerter i residenspalæet
I hjertet af Salzburgs gamle by finder man palæet Neue Residenz, og her opfører man fra sidst i marts til midten af oktober en række Mozart-koncerter. Disse finder sted hver tirsdag, torsdag og lørdag fra klokken 17 i den historiske Kuenburg-sal.
Det 70 minutter lange og varierede program, der fremføres af det 12 mand store ”Salzburg Mozart Players”, omfatter Wolfgang Amadeus Mozarts klassiske værker. Hver del af programmet bliver præsenteret, og publikum indføres i værkerne, ligesom der læses op fra Mozarts personlige breve - en helt speciel oplevelse, der rækker ud over det musikalske.
”Salzburg Mozart Players” er et ensemble, som er sammensat af musikere fra byens forskellige orkestre, og medlemmerne, der blandt andet er engageret i Salzburgs Festspil og i Brucknerhaus Linz, er regelmæssigt på tur.
”Mozart in Residenz” afvikles i dagene 19. marts – 15. oktober 2016, og man kan læse mere her.

5. ”Bjerge, træer, dyr og vand” – i Salzburg mødes naturen med byen
Salzburgs storslåede kultur indgår i en særlig symbiose med den smukke natur, der omgiver byen. Kigger man ud over Salzburg, præges silhuetten ikke bare af byens barokke kupler og kirker, men i lige så høj grad af de majestætiske bjerge, der blot ligger et stenkast fra centrum. Man skal ikke træde mange skridt på en af de talrige spadsereture eller vandreruter, før byens larm fortoner sig i det fjerne. Er man først kommet i højderne, venter en imponerende udsigt over byen med de flotte fæstningsværker.
Men også selve Salzburg byder på smuk natur. I og omkring centrum finder man oaser som den verdensberømte Mirabellgarten, Hellbrunner Park og Furtwänglerparken, og man kan spadsere langs de hyggelige bredder ved Salzach-floden eller se den historiske ”Almkanal”, der i mere end tusind år har forsynet byen med frisk drikkevand.
Find mere information om Salzburg her.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen