Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Golfferie i Østrig Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Golfferie i Østrig

Udgivet: 24/5 2007 - Rejsenyt.

Golfferie i ØstrigØstrigs golfbaner ligger i Europas smukkeste natur.

Når man ser på et kort over Niederösterreich, ligner den østrigske delstat en golfbanes green med landets hovedstad, Wien, placeret som banens hul i greenens højre side.

Østrigerne er lige så vilde med golf som mange danskere. Det forstår man godt, når man ser banernes kulisser af grønne bjergskråninger og sneklædte bjergtinder.

Østrig er Alpernes golfparadis, og Niederösterreich er med sine 40 baner den delstat, hvor banerne ligger tættest, og har en stor landskabsmæssig variation. Man finder golfanlæg med alpin karakter for foden af Alperne, vidunderlige baner i det bakkede landskab ved Waldviertel og talrige velkendte baner i den flade region syd for Wien.

- Banernes landskabelige skønhed er uden sammenligning Europas smukkeste. Den tager simpelthen vejret fra de fleste spillere. Der kræves lang tid for at spille alle banerne. Der er nok til flere års sommerferier, frister Østrigs turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen.

Professionelt stempel
De professionelle golfspillere lægger hvert år ruten på deres Europa-tur omkring Østrig. I år spilles turneringen med det ikke særligt mundrette navn „BA-CA-Austrian Open powered by Telekom” fra 7. til 10. juni i Fontana (Oberwaltersdorf). I perioden er der mulighed for selv at spille på Niederösterreichs andre baner og se stjernerne med Austian Opens ambassadør, Colin Montgomerie, i spidsen.
Et andet af årets højdepunkter er ”Austrian Ladies Cup”, der igen afvikles på en af Østrigs ældste golfbaner, Golf Club Föhrenwald, fra 27. til 30. september.

Verdensstjernen Laura Davis tilmeldte sig turneringen allerede for et år siden, og Danmarks bedste spillere er også klar til start.

En række af Niederösterreichs bedste golfhoteller har sommeren igennem tilbud på ophold inklusive greenfee. De gode tilbud kan ses på www.golfland.co.at .

Nydelse og kultur
Ud over de flotte golfanlæg har Niederösterreich mange andre attraktioner. Mange fremragende restauranter og originale små familiehoteller, der serverer egnsretter og gode vine, gør det sammen med en herlig vin- og ølkultur muligt at få et nydelsesfuldt ferieophold. Men ikke nok med det. Den store delstat har utallige kulturelle højdepunkter og udflugtsmål.

Kulturinteresserede golfspillere kan finde mange spændende tilbud uden for banerne - blandt andre det berømte Casino Baden, de hemmelighedsfulde borge og slotte og underholdende udstillinger og oplevelsescentre.

Ennstals fire top-baner
Efter næsten to års pause er Golfinsel Ennstal igen klar til at udstede greenfee.

GLC Ennstal med 18 huller har gennemgået en omfattende om- og nybygning og fremstår nu som en flot naturoplevelse. GCC Schloss Pichlarn ligeledes med 18 huller er renoveret og udbygget, og efter utallige kvalitetsforbedringer de seneste to år er alle Golfinsel Ennstals fire baner i topform og klar til at modtage sommerens gæster.

En af Golfinsels baner - Tauern Golfclub Schladming - blev i 2006 kåret som den fjerde bedste blandt alle Østrigs 140 golfklubber.

I 2007 er golfregionen i endnu højere kvalitet. Nu tilbydes fire top-golfbaner inden for en strækning på bare 55 kilometer.

I området føler man virkelig naturen - bjergene, sæterne, vandet, de grønne vidder. Her er god plads til at mærke friheden, og til skridt for skridt at finde sig selv. Til at lege i naturen, finde sin egen rytme, bruge sig selv og finde ny energi, blive stolt af sig selv, at mærke kræfterne. Det er almindelige indtryk fra The Golfvillages - Haus im Ennstal-Aich-Gössenberg.

Bor man centralt i Golfinsel Ennstal, er der kun 5 til 25 minutters kørsel til alle fire golfanlæg.

På et af Golfinsels golf-partner-hoteller Dorfhotel Kirchenwirt kan man fx få 4+1 greenfees til 225 € (1.575 kr.) mod normalt 260 € (1.950 kr.). De fem greenfees skal indløses inden for én sæson. Hver bane skal spilles én gang. Der er frit valg på den sidste greenfee.

De forskellige golf-partner-hotellers sommertilbud kan ses på www.haus.at

Golf og udsigt til tinderne
Zell am See og Kaprun kendes af tusinder af danskere - også af mange golfspillere. Her i Europa-Sportregion ligger to baner i imponerende omgivelser, hvor man kan forbedre sit handicap, hvis det ellers er muligt at koncentrere sig for udsigten til bjergene og til dalen med den store sø.
De to 18-hullers-baner hører til Alpernes smukkeste. Såvel banen Schmittenhöhe (længde: 6.262 meter, par 72) som banen Kitzsteinhorn (længde: 6.003 meter, par 72) er udfordringer for enhver golfspiller.
Sommerens tilbud, der kaldes Golf & Gipfelblick, omfatter syv overnatninger med morgenmad på hotel eller syv overnatninger på 3- eller 4-stjernet hotel eller syv overnatninger i lejlighed uden pension samt et Golf Alpin-pas til 5 x 18 huller spil med frit valg mellem 33 golfanlæg i Salzburgerland, Tirol og Vorarlberg. Frem til 7. juli og fra 25. august til 15. september koster tilbuddet fra 603 € (4.523 kr.). Mellem 7. juli og 25. august er prisen fra 638 € (4.785 kr.).

Se mere på

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen