Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Vandreture på flere etaper Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Vandreture på flere etaper

Udgivet: 6/6 2007 - Rejsenyt.

Vandreture på flere etaperØstrigs bjerge og dale kan nydes med alle sanser

Østrig er et af Europas mest populære vandrelande. År efter år stiger antallet af vandreturister og -arrangementer. De fleste foretrækker at gå alene, parvis eller i små grupper, men mange landsbyer har organiserede vandreture, der er tilpasset vandrernes forskellige forudsætninger.
De høje bjerge, de græsklædte skråninger og de frodige dale ligger indbydende til nærmere undersøgelse, og netop ved at vandre kommer man helt tæt på naturen og kan nyde den med alle sanser.
- Ikke kun én-dags-turene er populære. Flere og flere vandrer en hel uge med lange dagsetaper. Er man i god kondition, er en uges vandreferie overkommelig - især fordi det er muligt at få fragtet sin bagage mellem hytter og hoteller, fortæller Østrigs turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen.

Følg ørnens rute
Adlerweg (Ørne-ruten) er navnet på en vandrerute, der går gennem hele Tirol. Hovedstrækningen går fra St. Johann i Tirol til St. Anton am Arlberg. Set i fugleperspektiv ligner ruten en stiliseret silhuet af en ørn, hvis hoved symboliserer en vandretur rundt om Tirols hovedstad, Innsbruck.
Regionalruterne fører ind i Inn-dalens berømte sidedale, Paznaun, Kaunertal, Pitztal, Ötztal, Stubaital, Zillertal og Tannheimertal.
Andre ruter åbner adgangen til såvel Kaiserwinkl som Kitzbüheler- og Tuxer-alperne. Og over Osttirol breder Jungadler (ørneungen) sine vinger ud.
Krævende høj-alpine etaper i skyggen af Østrigs højeste bjerg, Großglockner, og Großvenediger i afveksling med hyggelige dalstier. Skiltningen er ensartet, ruterne godt markeret og detaljeret beskrevet på Adlerweg midt ude i naturen.
Vil man gennemføre alle Adlerwegs tilsammen 127 dagsetaper inklusive de alpine varianter, når man op på 87.000 højdemeter!
Ikke desto mindre findes alle slags vandreture på Adlerweg. Enhver, der vil begynde sin vandrerkarriere med lange spadsereture, kan finde lette motionsruter. Hovedparten af Adlerweg-etaperne tiltaler meget trænede bjergvandrere, der har lyst til at prøve noget nyt og også folk med højalpin erfaring finder udfordringer på Adlerweg.

Guld, sølv og bronze
Alle, der vandrer på Adlerweg, er vindere. Ikke kun fordi de opdager Tirols kulturelle og landskabelige skatte, men fra i år kan man med det nye Adlerweg-stempelkort samle point. Adlerwegs enkelte etaper er i år blevet tildelt et antal point, som kan indsamles ved hjælp af et stempel, der blandt andet hænger på sæter-beværtningerne. Vandreren kan senere veksle sine points til nåle i bronze, sølv og guld, diplomer og T-shirts. Desuden vinder årets 100 flittigste vandrere et ferieophold på et af Tirols vandrerhoteller.

Med vandrestav og kort
Vandre-hotellerne i Tirol sørger for, at man kan vandre individuelt uden oppakning i en uge på Adlerweg og overnatte på fire komfortable vandrehoteller uden at skulle bekymre sig om bagagen en eneste gang. Hotellerne bringer fra maj til oktober bagage fra sted til sted, så vandrerne har kræfter til at nyde skønheden langs Adlerweg. Kaiser-bjergene og Rofan-egnen er to af Tirols smukkeste vandreområder.
Vandrerne overnatter på Hotel Schick, på Gasteiger Jagdschlössl, på Mariasteinerhof og på Achentalerhof. Desuden indgår to hytteovernatninger i dette vandrertilbud - i Bärenstatt og i Kaiserhaus.
Dagsetaperne er på fire til seks timer gennem højalpine landskaber, så der kræves god kondition.
Seks-dages-turen koster EUR 530 (kr. 3.975) pr. person. Vandrerstav og udførligt kortmateriale indgår i prisen.

Bjerg med hemmeligheder
Karwendel er et bjergområde fuld af hemmeligheder og mysterier. På Adlerweg oplever man bjergets karakter. Man vandrer sorgløs uden bagage. Man bekymrer sig kun om sig selv og omgivelserne. Bagagen transporteres til de fem overnatningssteder - på Achentalerhof, i Alpengasthof Eng, i Leutascherhof, på Gramai-Alm og i Karwendelhaus.
Etaperne, der går gennem alpint terræn og varer op til syv timer, kræver god kondition. Tilbudet kan benyttes indtil oktober og koster EUR 530 (kr. 3.975) pr. person inklusive vandrerstav, kort og transport fra Leutasch til Achenkirch.
Få mere information: Tiroler Wanderhotels, info@wanderhotels.at, www.wanderhotels.at

Fra Innsbruck til St. Anton
Det tager en uge at vandre fra Tirols hovedstad, Innsbruck, til St. Anton am Arlberg. De syv nætter tilbringes i sovesale i bjerghytter. Der serveres solide morgen- og aftemåltider, og autoriserede bjergførere leder gruppen gennem Lechtaler-alperne, den romantiske Gaistal og gennem Kalk-alpernes stilhed.
Dette tilbud fra Alpinschule Innsbruck er for bjergvandrere i meget god kondition, for terrænet er højalpint, og man skal selv bære sin bagage. Grupperne er fra seks til ti personer, og turene gennemføres den 11.-18. august og den 25. august-1. september.
Prisen er EUR 680 (kr. 5.100) pr. person inklusive transport.
Information hos: ASI Alpinschule Innsbruck, info@asi.at, www.asi.at.

www.adlerweg.tirol.at er der masser af informationer om Adlerweg - om at vandre i hjertet af Alperne, og turforslag og tilbud.

Hele vandresæsonen i Tirol er en fabelagtig oplevelse i et enestående kulturlandskab. Tirols bjerge fortæller mange historier. I hvert eneste vejsving begynder et nyt eventyr. Tirol er så at sige et sommereventyr.

I Jakobs fodspor
Pilgrimmenes mere end 1.000 år gamle vandringer til Santiago de Compostela i Nordspanien har også sat sine spor i Østrig. Nordfra strækker Jakobsweg sig fra Raum i Tyskland over Rosenheim til Kufstein og videre gennem Inntal mod vest. Over Innsbruck til Arlberg, der er det højeste punkt på Jakobs-vejen i det vestlige Østrig, og videre til Bludenz og Feldkirch i delstaten Vorarlberg
Information: www.jakobsweg-tirol.net

Via Alpina forbinder otte lande
Trieste og fyrstedømmet Monaco er forbundet gennem Via Alpina strækningen. Undervejs blandes illyriske, romerske, slaviske, venezianske og habsburgske indtryk. Den tirolske del af Via Alpina går gennem Zillertal og Karwendel til Innsbruck og derfra gennem Wettersteinbjergene og Lech-alperne til Vorarlberg. Alle Tiroler-etaperne ligger på den røde strækning på forbindelsesruten mellem de otte alpelande.
Information: www.via-alpina.at

Find mere Information om Tirol på www.tirol.dk

Wagrain for vandrere
På alle måder lover Wagrain i Salzburgerland uforglemmelige bjergoplevelser i fabelagtige kulisser. 140 km markerede vandre- og spadserestier fører ind i den naturskønne bjergverden til mange sæterhytter med beværtning.
Sætervejene omkring Salzburg begejstrer den indre bjergtosse i enhver, og den styrkende bjergluft kan man også indånde på den mere behagelige måde. Nemt og behageligt tager man med Grafenberg- og Flying Mozart-banerne op i den høje luft. Fra bjergstationerne kan man i ro og mag fortsætte vandreturen i den forrygende kulisse. Glem hverdagen og dyk ned i den stimulerende natur.
Også på cykel kan man komme på herlige ture omkring Wagrain. På godt afmærkede mountainbike-ruter lærer man bjergverdenen at kende og oplever højt til jernhest et enestående panorama.
For alle adrenalin-narkomaner er Wagrains Mountainbike Park oplevelsen over alle. Både begyndere og professionelle er begejstrede for de perfekt anlagte stier med forskellige udfordringer.
Se mere på www.mountainbikeparkwagrain.com og www.wagrain.info Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen