Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Kom med og led efter lyset Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Kom med og led efter lyset

Udgivet: 22/11 2007 - Rejsenyt.

Kom med og led efter lysetHurtigrutens fire temarejser i Vinter-Norge

Hurtigrutens fire temarejser i Vinter-Norge:

Oplev nordlysets lange, bølgende og farverige gardiner over den vintermørke himmel. Hurtigruten sætter kursen mod intense og spændende arktiske oplevelser langs den norske kyst i vintersæsonen 2007-08. Hurtigruten har skræddersyet fire temarejser, hvor man kan komme helt tæt på spækhuggere, fange kæmpe kongekrabber eller torsk i ishavet eller køre med slædehunde over de hvide vidder.

Tæt på spækhuggere
Lokalkendte guider sejler gæsterne ud i mindre både, så man kommer helt tæt på de otte tons tunge og ni meter lange spækhuggere, der boltrer sig i havet ud for Lofoten. Her er nemlig masser af sild, der er spækhuggernes livret. De sort-hvide spækhuggere med den karakteristiske rygfinne er i familie med delfiner.
Spækhuggersafarien sker undervejs på Hurtigrutens sejlads mellem Bodø og Tromsø.

Kongekrabber i Nordishavet
Klædt i varmeisolerende flydedragter sættes kursen ud fra Mehamn i det allernordligste Norge, hvor kongekrabberne, der fra klo til klo kan måle to meter, hentes op af det iskolde hav. De velsmagende kongekrabber til en kilopris på 500-600 kr. koges og tilberedes af en kok. På turen kastes snøren også ud efter de rige bestande af arktiske fiskearter.
Fiskelykke på Nordishavet kan opleves på Hurtigrutens sejlads mellem Tromsø og Kirkenes.

Traditionsrigt torskefiskeri
Den varme Golfstrøm holder havet omkring øgrupperne Lofoten og Vesterålen isfrit om vinteren. I Vesterålen kan man fange 4-5 kg store torsk, og disse er gydemodne i februar og marts måned. Torskefiskeri er en århundred gammel tradition, og overalt på øgrupperne ser man kæmpe træstativer, hvor vinterens fangst hænger til tørre i månedsvis. Men på denne tur tilberedes dagens friske fangst til et festmåltid.
Fisketuren til Vesterålen ligger på Hurtigrutens sejlads fra Tromsø til Trondheim.

Hundeslædekørsel
På de vilde og hvide vidder arrangerer Tromsø Vildmarkscenter hundeslædekørsel. Ti trænede slædehunde af racen husky trækker slæden af sted i et inferno af stilhed, kun afbrudt af hundenes åndedræt og slædemedernes hvislen igennem sneen.
Hundeslædekørsel finder sted på Hurtigrutens sejlads fra Trondheim til Tromsø.

Danske rejsearrangører
Rejsen kan bestilles hos danske rejsearrangøerer som DSB Rejsebureau, Norsk Rejsebureau, Rejsecenter Norge, FDM Travel, Senior Rejser og Profil Rejser.

For mere information om de fire temarejser og priser se http://einang.net/pt/hr/dk/

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen