Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Dyrt at melde sig til rejseklubber Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Dyrt at melde sig til rejseklubber

Udgivet: 29/7 2009 - Rejsenyt.

De lokker med luksushoteller og billige rejser, men et medlemskab af en rejseklub bliver ofte en dyr fornøjelse for dig.

De lokker med luksushoteller og billige rejser, men et medlemskab af en rejseklub bliver ofte en dyr fornøjelse for forbrugerne. Lad vær med at lade dig lokke til at skrive under på noget, som du ikke har fuldstændigt overblik over, lyder rådet fra Forbruger Europa.

Rejseklubber i specielt Spanien og Grækenland står i kø for at rekruttere dig til et medlemskab, der i mange tilfælde giver store huller i privatøkonomien. Typisk tilbyder en dansktalende sælger dig et gratis skrabelod med en gevinst på, som du vil få, hvis du bare følger med sælgeren. Herefter viser det sig, at sælgeren vil have dig til at melde dig ind i en rejseklub, hvor du får rabatter på rejser og hotelophold. For at få adgang til rabatterne skal du bare skrive under på en mangeårig kontrakt og betale op til 100.000 kroner. Typisk lover sælgeren dig en masse ting på mødet, som ikke står skrevet i den kontrakt, som du skal skrive under på, og i mange tilfælde bliver løfterne ikke indfriet.

Forbruger Europa får mange henvendelser fra forbrugere, som er utilfredse med rejseklubberne og råder derfor forbrugerne til at slå koldt vand i blodet og lade være med at skrive under på en kontrakt, mens de er på ferie.

”Der er ingen grund til at forhaste sig og skrive under på en mangeårig kontrakt til en rejseklub, som koster flere tusinde kroner at være medlem af. Tag i stedet kontrakten med dig hjem til Danmark og tag en beslutning, efter at du har læst kontrakten grundigt igennem. Vær opmærksom på, om kontrakten konkret beskriver, hvad du får ud af at være medlem af rejseklubben”, siger Peter Fogh Knudsen, leder af Forbruger Europa.

Ingen fortrydelsesret
De forbrugere, der kontakter Forbruger Europa, har typisk allerede skrevet under på en kontrakt, som de efterfølgende gerne vil opsige. Ifølge mange af forbrugerne har sælgeren lovet dem, at der ikke ville være nogen problemer forbundet med at opsige en kontrakt og få pengene tilbage, hvis man ikke er interesseret i at gøre brug af de tilbud, som rejseklubben giver.

Men hvis sælgerens løfter ikke står skrevet sort på hvidt i kontrakten, står forbrugeren i de fleste tilfælde uden muligheder for at få penge tilbage.

”I mange tilfælde er der desværre stor forskel på, hvad forbrugerne er blevet lovet mundtligt, og hvad rejseklubberne skriver i kontrakten. Hvis forbrugerne har skrevet under på en kontrakt uden fortrydelsesret står de i en rigtig uheldig situation, hvis de vil ud af medlemskabet. Det er tæt ved umuligt at bevise en mundtlig aftale”, siger leder af Forbruger Europa, Peter Fogh Knudsen.

Gode råd om rejseklubber
• Lad ikke sælger presse dig til at skrive under på stedet. Tag på trods af den festlige stemning, gaverne, og alkoholen, kontrakten med hjem og læs den grundigt igennem, inden du beslutter dig
• Undlad at skrive under på en kontrakt medmindre du er helt sikker på, hvad du skriver under på
• Undlad at skrive under på en kontrakt, der ikke på skrift giver dig ret til at fortryde
• Vent med at betale nogen penge til fortrydelsesfristen er udløbet

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen