Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Slut med de agressive gadehandlere i Tyrkiet Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Slut med de agressive gadehandlere i Tyrkiet

Udgivet: 15/9 2009 - Rejsenyt.

Slut med de agressive gadehandlere i Tyrkiet- Kom ind i min butik - jeg er billigere end Bilka! Mange danske turister synes, det er mere irriterende end charmerende, og det har fået borgmesteren i den tyrkiske ferieby Side til at gribe ind.

- Kom ind i min butik - jeg er billigere end Bilka!
Mange danske turister synes, det er mere irriterende end charmerende, når tyrkiske gadehandlere med mange ord og en god portion hiveri forsøger at lokke dem ind i f.eks. deres T-shirt-butik eller smykkebutik. Men nu er det slut med de lidt anmassende salgsmetoder - i hvert fald i badebyen Side mellem Antalya og Alanya i Tyrkiet.

- Da byen fik ny borgmester for fem måneder siden, kontaktede han vores ansatte for at høre, hvordan han kunne gøre byen med dens 10.000 indbyggere til en bedre turistby. Et af rådene var at bede de lokale handlende være knap så aggressive i deres salgsmetoder over for turisterne, fortæller informationschef i Spies, Torben Andersen.

Det råd tog borgmester A. Kadir Ucar til sig. På hvert gadehjørne er opsat videokameraer, som nu sender optagelser af butikslivet videre til den lokale politistation. Samtidig fik gadehandlerne et brev med besked om, at det fremover er slut med at anråbe kunderne på gaderne eller forsøge fysisk at trække dem ind i deres butik.

- Overtrædes forbuddet, lukker politiet i første omgang butikken i to dage. I gentagelsestilfælde kan butikshandlerne skrive "lukket" på døren i fire dage og tredje gang i hele seks dage. Den nyvalgte borgmester har netop meddelt, at "strafferammen" næste sommer vil blive udvidet til det dobbelte, fortæller Torben Andersen.

Og Kadir Ucar er ikke en mand, som kommer med tomme trusler. Siden maj måned har politiet lukket ca. 30 butikker i minimum to dage. Til gengæld kan byens turister i forholdsvis fred og ro slentre gennem byens gader. Så må tiden vise, om byens handlende om fire år og syv måneder vil være med til at genvælge borgmester Ucar, og om ideen breder sig til andre tyrkiske turistbyer.

Find inspiration til din næste ferie her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen