Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Kan et flyselskab vinde en miljøpris? Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Kan et flyselskab vinde en miljøpris?

Udgivet: 1/12 2009 - Rejsenyt.

Kan et flyselskab vinde en miljøpris?Normalt må flyselskaberne stå for skud i miljødebatten, men det modsatter er også muligt. Således blev Thomas Cook Airlines Scandinavia tildelt Danish Travel Awards særlige miljøpris.

Normalt må flyselskaberne stå for skud i miljødebatten, men det modsatter er også muligt. Således blev Thomas Cook Airlines Scandinavia tildelt Danish Travel Awards særlige miljøpris.

Miljøprisen får Thomas Cook Airlines for selskabets målrettede arbejde med at begrænse CO2-udslippet, reducere støj og bedst muligt belægge flystolene ombord på selskabets fly. Selskabet fik prisen i konkurrence med to miljøvenlige hoteller og et biludlejningsfirma.

- Luftfarten står i dag for 2 pct. af den samlede globale udledning af CO2. De europæiske flyselskabers andel ligger på 0,5 pct. Ingen kan vel i dag forestille sig en verden uden flyturisme, som bidrager med flere penge til udviklingen i de fattige lande end det beløb, som de ”rige lande” samlet yder i bidrag til udviklingslandene, siger direktør i Thomas Cook Airlines Scandinavia, Tom Clausen.

Siden år 2000 har Thomas Cook Airlines Scandinavia reduceret brændstofforbruget med 22 pct. – bl.a. takket være de såkaldte Green Approach, som andre flyselskaber først har indført på det seneste. Støjen fra flyene er reduceret med 30 pct., og affaldsmængden ombord er begrænset med ca. 75 pct. I dag er man det eneste flyselskab i Norden, som allerede i luften kildesorterer det resterende affald, og på det seneste har selskabet indført økologiske uniformsdele til de ansatte.

Find rejser her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen