Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Vinterudsalget er blevet et rejsemål i sig selv Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Vinterudsalget er blevet et rejsemål i sig selv

Udgivet: 21/12 2009 - Rejsenyt.

Vinterudsalget er blevet et rejsemål i sig selvUdsigten til at spare penge har fået danskerne til at forhåndsbooke deres storbyrejser til vinterudslaget. Det viser en opgørelse, som FDM travel har lavet for de populæreste storbyer.

Udsigten til at spare penge har fået danskerne til at forhåndsbooke deres storbyrejser til vinterudslaget. Det viser en opgørelse, som FDM travel har lavet for de populæreste storbyer.

Storbyerne nyder godt af danskernes shoppelyst. En opgørelse fra FDM travel viser, at langt flere har booket en rejse til en af de store shoppingbyer i udsalgsperioden sammenlignet med sidste år.

- Ser man på de mest populære shoppingbyer, så er Barcelona den by, der har den største fremgang i salget af rejser i udsalgsperioden. Salget er fordoblet, og der er ingen tvivl om, at det har stor betydning, at der er kommet flere direkte og billigere flyforbindelser til Barcelona, siger marketingschef hos FDM travel Brian Andersen.

Lige i hælene på Barcelona følger London, New York og Rom som fortsat er efterspurgte byer hos shoppinglystne danskere. Derimod er salget af rejser til haute couturens hovedstad, Paris, stort set status quo i forhold til samme periode sidste år, og derfor bliver byernes by lige akkurat overhalet af Berlin, der har oplevet en salgsfremgang på 36 % i forhold til sidste år.

En rundspørge til de populære shoppingbyers turistkontorer viser, at de fleste storbyer som London (26. december) og New York (26. december) starter juleudsalget lige efter julehelligdagene, mens udsalget først starter officielt i Rom (2. januar), Paris (6. januar) og Barcelona (7. januar) efter nytår. Kun Berlin adskiller sig fra de andre populære shoppingbyer. Her starter udslaget først den 25. januar, men alligevel kan der ligesom i de andre byer være butikker, der tyvstarter.


De fem storbyer med størst salgsfremgang:

Top 5
(Indekstal*)

Barcelona (204)
London (160)
New York (157)
Rom (148)
Berlin (136)

*Sidste år er sat til indeks 100. Tallene er beregnet på baggrund af antal rejsende med afrejse i december eller januar.

Kilde: FDM

Find din næste storbyferie her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen