Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Børn foretrækker Spanien og Italien Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Børn foretrækker Spanien og Italien

Udgivet: 6/11 2012 af Rejsestart.dk

Børn foretrækker Spanien og ItalienSpanien og Italien er de foretrukne destinationer, når børnefamilierne skal rejse, viser en undersøgelse fra rejsebranchen.

De store, klassiske middelhavslande er de allermest imødekommende lande over for familiens yngste. Derefter følger Sverige, Norge og Tyskland på popularitetsstigen over børnevenlige lande, viser undersøgelse foretaget af FDM travel.

Når børnene har det godt, har vi voksne det også godt. Det gælder også på ferien, hvor især mad og klima, der matcher behovet hos familiens yngste, spiller en stor rolle i valg af sommerferiedestination.
Knap halvdelen af rejselystne danskere peger på de populære feriedestinationer, Spanien og Italien, som de mest børnevenlige lande. Sverige følger på andenpladsen, derefter Tyskland, efterfulgt af Norge og Frankrig, som næsten en fjerdedel peger på som børnevenligt land.

”Især det spanske vejr og det italienske køkken med pizza og pastaretter er utroligt børnevenligt. Derfor vælger børnefamilierne ofte netop disse to lande. Derudover er italienerne og spanierne meget glade for børn, hvilket alt i alt er med til at placere disse lande øverst på danskernes liste over børnevenlige lande,” fortæller indkøbs- og produktionschef i FDM travel Jesper Ewald.

Konkret nævner 42 procent af danskerne fordelt på alle aldersgrupper, at Spanien og Italien er meget børnevenlige lande.

Blandt de 18-25 årige er der endnu flere end blandt danskerne generelt, der nævner Italien og Spanien som de mest børnevenlige lande.

Sverige og Norge vurderes også som børnevenlige, og her peger de unge i endnu højere grad på disse lande, end de ældre gør. For eksempel peger ikke færre end 56 procent af de 18-21 årige på Sverige som et børnevenligt land mod 34 procent af alle danskere.

”Rigtigt mange unge danskere har en eller flere familievenlige skiferier fra Sverige og Norge med i barndomsminderne. Disse oplevelser er helt klart med til at gøre Norge og Sverige så meget mere børnevenlige blandt de unge end blandt de ældre,” fortæller Jesper Ewald.

I alt har 2813 personer deltaget i FDM travels spørgeskemaundersøgelse om danskernes rejsevaner 2012.

Fin din solrejse her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen