Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Cockpitmanualer bliver digitale Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Cockpitmanualer bliver digitale

Udgivet: 1/2 2012 af Rejsestart.dk

Cockpitmanualer bliver digitaleThomas Cook Airlines Scandinavia vil som et af de første selskaber i verden sige farvel til de mange papirmanualer, som ligger i piloternes cockpit.

213 piloter i Spies' flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia, har modtaget en iPad, som skal erstatte de 24.000 stykker papir, som hidtil har været fast inventar i deres cockpit.
Manualerne er således både blevet 29 kilo lettere, nemmere at opdatere og mere brugervenlig for piloterne.

"Som et af de første flyselskaber i verden vil vi gøre cockpit papirløst. Med fingerspidserne kan piloterne i stedet hente de optimalt opdaterede manualer via iPad'en, siger direktør i flyselskabet," Torben Østergaard.

Men de ansatte er ikke de eneste, der nyder godt af digitaliseringen. På grund af det papirløse cockpit vil flysenskabet på årsbasis kunne spare cirka 100 tons brændstof, og naturen slipper ligeledes for cirka 300 tons CO2-udslip. Og papiret er selvfølgelig også sparet væk.

"Hidtil har vi hvert år anvendt omkring en million papirark til opdateringen af manualerne i flyene. Det vil fremover være slut. I stedet vil manualerne blive opdateret, hver gang en pilot passerer en af vores internet-routere i lufthavnene," fortæller Torben Østergaard

Kaptajn er projektleder
Det er en af selskabets kaptajner, Hans-Henrik Grentzmann, der har drevet 'Projekt iPad'. Blandt andet har han udviklet en speciel Thomas Cook App, som rummer al information fra de gamle papirmanualer. Ud over at piloterne kan hente de nødvendige oplysninger på selve flyvningen, vil iPad’en også blive brugt som et kursusredskab, når piloterne skal træne og vedligeholde deres flycertifikater.

Interessen for 'Projekt iPad' er stor. En lang række flyselskaber har kontaktet os for at høre, hvordan de også kommer en generation videre og får gjort cockpit papirløst og fuldt elektronisk, fortæller Hans-Henrik Grentzmann.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen