Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Danskerne elsker den tyske jul Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Danskerne elsker den tyske jul

Udgivet: 29/10 2012 af Rejsestart.dk

Danskerne elsker den tyske julButikkerne er kommet i julehumør herhjemme. Men danskerne er også særdeles interesserede i at besøge vores naboland mod syd for at gå på julemarked.

Nogle gange må man drage over grænsen for at komme rigtigt i julestemning, og de tyske julemarkeder er særdeles populære blandt danskerne.
Berlin er danskernes foretrukne tyske julemarkeds-destination. Hamborg er næstmest besøgte, og Lübeck indtager tredjepladsen.

Julemarkedet er faktisk også en tysk opfindelse, og Tyskland er fortsat førende, når det gælder om at skabe en eventyrlig julestemning. Det viser danskernes julemarked-rejsevaner blandt andet.

En top ti over de tyske byer, danskerne typisk rejser til for at tage på julemarked i november og december, ser ifølge FDM travel således ud:

1) Berlin
Her er der Grøn Jul i Storbyen fra den 26. november og året ud.

2) Hamborg
Her kan du fejre julen med en god gang gøgl fra den 26. november til den 23. december.

3) Lübeck
Jul med UNESCO verdensarv fra den 26. november til den 30. december.

4) Flensborg

5) Rostock
Tag en sviptur med Scandlines - og mød julemanden. Fra den 22. november til den 22. december.

6) Kiel
7) Schwerin
8) Celle
9) Hildesheim
10) Wismar

”De fleste storbyer har en hyggelig stemning i december. Men Tyskland er danskernes favorit-rejsemål, når det gælder julemarkeder. Dels fordi det er nemt at komme dertil i bil, dels fordi tyskerne har en lang tradition for julemarkeder med en stemning og en stil, der ligner danskernes,” fortæller salgschef i FDM travel, Thomas Elsgaard.

En juleudflugt for hele familien
Få timers kørsel fra Danmark er stort set alle store og små tyske byer pakket ind i overdådige juleudsmykninger fra slutningen af november, og de populære julemarkeder syd for grænsen kan få julestemningen frem i de fleste med duft af honningkager, gran, Glühwein og brændte mandler samt juleshopping til gode priser, julekor, lys og julepynt.

”Det er især hygge og stemning, danskerne er vilde med på de tyske julemarkeder. I mange familier er det efterhånden blevet en tradition, at man pakker bilen og kører et par dage over grænsen for at besøge julemarkeder. Det er en god måde at stresse af på og samtidig komme i julestemning. Nogle kombinerer turen med gaveindkøb, da mange varer jo ofte kan findes til en bedre pris i Tyskland end i Danmark,” fortæller Thomas Elsgaard.

Han anbefaler desuden, at man planlægger sin rejse i god tid, hvis man ønsker et centralt beliggende hotel i en af de populære tyske julemarkedsbyer.

Du finder også julemarkeder og arrangementer i Stralsund, Ulrichshusen og Wismar.
Og husk, at hvis du kører i bil til Tyskland, skal bilen være godkendt til at køre i de forskellige miljøzoner i de tyske byer.

Læs mere om bilferier her.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen