Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Danskerne vil allerhelst spille golf i Sverige Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Danskerne vil allerhelst spille golf i Sverige

Udgivet: 3/12 2014 af Rejsestart.dk

Danskerne vil allerhelst spille golf i SverigeTre ud af fire danske golfspillere ville vælge vores naboland som mål for deres næste golfrejse, hvis de skulle af sted denne weekend. Det viser en ny undersøgelse fra VisitSweden.

Når golf- og weekendtasken bliver pakket forud for en herlig golftur, så er danskernes fortrukne destination landet på den anden side af Øresund. Det viser en ny undersøgelse foretaget blandt danske golfspillere. Sverige er faktisk så populær en destination, at 75 % af de danske golfspillerne ville vælge de svenske baner over både de tyske og de danske. Og det glæder især Per Svensson fra Svenska Golfförbundet:

”Vi er enormt glade for de danske gæster på vores svenske golfbaner. Danskerne er vores største udenlandske spillergruppe, og de er meget vigtige for golfklubberne. Tilstrømningen af danske golfspillere gør det muligt for golfbanerne at videreudvikles og blive ved med at være nogle af verdens bedste,” fortæller Per Svensson.

Sverige belønnes for de gode baner
I de senere år har der været øget fokus på Sverige som golfdestination, og den position er nu for alvor blev slået fast ved The International Association of Golf Tour Operators store prisoverrækkelsesceremoni i Barcelona, hvor Sverige blev udnævnt til Årets Uopdagede Golfdestination 2014.

Flere og flere danskere vælger da også at tage turen over sundet i langt højere grad end tidligere. Ifølge de nyeste tal fra Svenske Golfförbundet har der i 2014 være spillet 35.502 danske golfrunder i Sverige, hvilket er 6 % flere runder end sidste år.
Især i Sveriges golfhovedstad, Halmstad, har de mærket en øget dansk interesse, idet de dansk spillede runder er øget med 44 % fra sidste år.

”De danske golfspillere kender efterhånden Sydsveriges golfbaner ret godt, og de bruger flere og flere af banerne aktivt. Spillerne efterspørger høj kvalitet, god pris og kort afstand, og de oplever, at de svenske baner lever op til de krav, og det giver spillerne et stort udbud at vælge mellem,” siger senior projekt manager hos VisitSweden, Helena Salomonson

Ifølge undersøgelsen fra VisitSweden har 45 % af de danske golfspillere i år været på golfudflugt i Sverige, hvilket svarer til en stigning på 20 % set i forhold til sidste år på samme tid.

Maden en vigtig del af oplevelsen
Generelt rejser de danske golfspillere mere og mere udenlands for at dyrke deres passion – faktisk har 68 % af dem været i udlandet for at spille golf. Og en stigende andel af disse rejser går til Sverige.

63 % af golfspillerne, der har været i udlandet for at spille, har været i Sverige for at spille golf, og det er 9 % flere end sidste år. Udviklingen glæder VisitSweden, der i de senere år har arbejdet for at udbrede budskabet om Sveriges spændende golfattraktioner.

”Det er tydeligt, at danskerne har taget de svenske baner til sig og nu ved, hvordan de kan finde og booke de svenske baner nemt på golfsverige.dk,” lyder det fra Christian Mathiassen fra Golfsverige.dk.
Både hos Svenska Golfförbundet og hos VisitSweden er man ikke i tvivl om, at det attraktive ved Golf-Sverige især er det store udbud af mange og varierende golfbaner, samt den imødekommenhed og service spillerne finder på de svenske golfbaner.

Men undersøgelsen viser også, at de gastronomiske tilbud i forbindelse med golfferien i høj grad er en medvirkende faktor for at lade golfweekenden gå til Sverige frem for blandt andet Tyskland, Spanien og andre danske destinationer.
”Maden er altid en vigtig del af en ferie, og især i forbindelse med en golfferie, hvor man bevæger sig en hel del. Vores undersøgelse viser, at de danske golfspillere synes, at restauranterne på golfklubberne i Sverige holder en høj standard, og det ser ud til, at golfspillerne finder, at madkvaliteten er stigende, ” siger Helena Salomonson.

”Mad og gastronomi er et område, der er stort fokus på i Sverige, og mange af golfrestauranterne har ansat dygtige kokke, som hæver niveauet,” afslutter Helena Salomonson.

Se information om ture og golfpakker til Sverige på www.golfsverige.dk

Top 5 rejsemål for danske golfspillere, når de tager på udlandsgolftur:
• 1. Sverige
• 2. Spanien
• 3. Tyskland
• 4. Portugal
• 5. Tyrkiet


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen