Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Efterårsferie i Sydeuropa? Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Efterårsferie i Sydeuropa?

Udgivet: 28/8 2012 af Rejsestart.dk

Efterårsferie i Sydeuropa?Sommeren er slut for de fleste, og mange af os er allerede begyndt at tælle dagene til efterårsferien. Igen i år planlægger mange danskere at tage til en af de sydeuropæiske storbyer for at suge den sidste varme ud af år 2012.

De sydeuropæiske, varme storbyer topper endnu engang som de mest attraktive destinationer i den populære ferie i oktober. Højst sandsynligt fordi vi ikke har fået nok af den smule varme, vi har oplevet herhjemme sommeren over.

Oktober-ferien er en mellemstation
Efterårsferien er mellemstationen mellem den lette, lyse sommertid og den mørke, lange vinter. Danskerne bruger i høj grad den tidligere kartoffelferie på en udlandsrejse, hvor der lades op til vinteren.
Spørgsmålet er, om ugen skal tilbringes i sydens sol eller på kulturel storbyferie med museer, shopping og caféliv. Mange foretrækker en kombination af begge dele.

”Vores rejsende vil tydeligvis gerne have både sol og storby i efterårsferien. Rom, Barcelona og Paris er meget populære efterårsferiedestinationer, for her kan man både få storbyferie og ofte også forlænge sommeren med en uges ekstra sol.
I Barcelona kan man oven i købet kombinere strandliv med storbyferie. Og i Rom kan man kombinere storbyferie med en tur til Sorrento-halvøen og snuppe en dukkert ved Amalfikysten. På den måde kan man tilgodese forskellige behov i familien,” fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Blandede bolcher som alle nyder godt af
Generelt er det anbefalelsesværdigt at sammensætte en ferie, der netop tilgodeser alle i familien og eventuelt kombinerer elementer fra forskellige ferietyper på samme rejse.

”I Italien er det oplagt at tage på en kombineret afslapningsferie i Toscana og storbyferie i Firenze, og på de kanariske øer er der god mulighed for badeferie og vandreferie på samme rejse.
For familier med teenagere kan det anbefales at køre til Tyskland, hvor Harzen tilbyder massevis af muligheder for mountainbike-kørsel eller andre former for aktiv ferie kombineret med storbyferie i Hamborg eller Berlin,” fortæller Line Danvad.

Mens de populære sydeuropæiske storbyer hitter hos dem, der vil have både sol og storby, er Mallorca endnu engang danskernes foretrukne efterårsferiedestination for de hardcore solentusiaster. Samtidig hitter New York hos de hardcore storbyrejsende i efterårsferien.

Find din solferie eller din storbyferie her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen