Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Ekstra plads i bilen på ferien med en tagboks – 5 tips Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Ekstra plads i bilen på ferien med en tagboks – 5 tips

Udgivet: 4/9 2014 af Rejsestart.dk

Ekstra plads i bilen på ferien med en tagboks – 5 tipsMange familier har svært ved at få pakket bilen til ferien grundet pladsmangel, og der skal ofte vælges tøj samt genstande med stor omhu. Her kan en tagboks være til stor hjælp.

De fleste forbinder tagbokse med skiferie, men den er mindst lige så effektiv, når du skal på sommerferie.
Selv med en stationcar er der som regel for meget bagage i forhold til plads, og med en tagboks kan du nemt skaffe 400-600 liter ekstra bagageplads.

Hvilken tagboks skal jeg vælge?
Der findes et stort udvalg af tagbokse, og de svinger både i kvalitet og pris. Et populært mærke er eksempelvis Thule, der er kendt for høj standard og overkommelige priser. Forskellen på de dyre og billige tagbokse er sædvanligvis kvaliteten og holdbarheden. Desuden kan de dyreste være lettere at montere på bilen. Hvis du har et lavt budget, kan det derfor være en fordel at købe en mindre tagboks fra et af de dyrere mærker.

Uanset hvilket mærke og model du vælger, skal tagboksen monteres på bilen, og her skal der eksempelvis benyttes tagbøjler. Påmonteringsudstyret er kun en mindre udgift i forhold til selve tagboksen.

Hvordan monteres tagboksen?
Du kan altid søge hjælp hos en automekaniker, ellers kan forhandleren også typisk hjælpe dig. Hvis du selv vil montere den, som de fleste gør, er første trin at sætte tagbøjlerne på. På nogle biler kan du med lethed se, hvor tagbøjlerne skal sidde – ellers kan du få en manual hertil. Tjek at bøjlerne sidder korrekt i forhold til tagboksen, og læg derefter tagboksen ovenpå. Inden tagbøjlerne og tagboksen fastspændes, skal du tjekke, at bagklappen kan gå op uden at støde på tagboksen. Du bør også se efter, om tagboksen er placeret midt på bilens tag – så tæt på bilens tyngdepunkt som muligt.
Herefter kan både tagbøjler og tagboks fastspændes, og husk undervejs på køreturen at kontrollere at tagboksen sidder godt fast/ikke har løsnet sig.

5 tips til brug af tagboks
- Inden du vælger tagboks bør du tjekke instruktionsbogen efter, hvor mange kilo bilen må belæsses med.
- Pak de letteste genstande i bilens tagboks frem for bagagerummet, således du får mere kontrol over bilen, da en tung tagboks kan påvirke bilens styreevne.
- Sørg for at boksen er lukket ordentligt, inden I kører på ferie. Der er som regel en række lukkeanordninger.
- Lås altid tagboksen under brug, da dette ofte er et krav fra forsikringsselskaberne.
- Tag tagboksen af så snart I er hjemme fra ferie. Bilen bruger mere brændstof med en påmonteret tagboks, fordi bilens vindmodstand forhøjes.
Tagboks guiden her er lavet i samarbejde med
dækbutikken.dk der har et stort udvalg af tagbokse fra Thule, Packline og Tour-Go.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen