Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Fjord Lines anden cruisefærge leveret før tid Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Fjord Lines anden cruisefærge leveret før tid

Udgivet: 4/2 2014 af Rejsestart.dk

Fjord Lines anden cruisefærge leveret før tid Fjord Lines spritnye miljøvenlige cruisefærge nummer to har sprængt byggetidsplanen.

Fjord Lines spritnye miljøvenlige cruisefærge nummer to har sprængt byggetidsplanen. Rederiet vurderer nu muligheden for at sætte MS Bergensfjord i drift tidligere end forventet.

Cruisefærgen MS Bergensfjord forlader i dag Bergen Group Fosen, værftet på den norske vestkyst, og sætter kursen mod sin nye hjemhavn, Hirtshals. Det sker noget tidligere end planlagt.
”Vi er meget tilfredse med, at værftet leverer skibet forud for den aftalte tidsplan. Vi er ivrige efter at få skibet til Hirtshals, så vi har god tid til at lave de sidste klargørende øvelser, inden MS Bergensfjord skal ud at sejle med passagerer mellem Danmark og Norge. Jomfrurejsen er sat til den 3. april, men vi overvejer at starte ud tidligere”, siger Gert Balling, der er direktør i Fjord Line Danmark.

”Vores gæster har taget rigtigt godt imod den første cruisefærge, vi indsatte i juli sidste år. Når vi snart har to nye cruisefærger i drift, har vi nået vores mål om at have daglige afgange til Langesund, Stavanger og Bergen året rundt. Det vil få stor betydning for rejselivet mellem Danmark og Norge, hvilket det allerede meget lovende billetsalg i sommermånederne taler sit tydelige sprog for”, fortsætter Gert Balling.

Forud for indsættelsen skal skibets kommende besætning lære skibet at kende og blive fortrolige med deres nye arbejdsplads fra maskinrum over tekniske procedurer til bro og tapasbar, ligesom skibets 306 splinternye kahytter og luksussuiter skal gøres klar til at modtage de første gæster.

MS Bergensfjord er identisk med søsterskibet MS Stavangerfjord, som Fjord Line indsatte mellem Danmark og Norge sidste år. De 170 meter lange skibe har plads til 1500 passagerer og op til 600 personbiler. Cruisefærgerne er nogle af de mest miljøvenlige af sin slags i verden, idet skibets fire motorer udelukkende kører på flydende naturgas (LNG). Det betyder blandt andet, at udledningen af NOx, der er kvælstofoxiderne NO og NO2, reduceres med 92 procent, svovludledningen forsvinder fuldstændig, og drivhusgassen formindskes med 22 procent i forhold til oliedrevne skibe.


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen