Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Forlæng ferien med Middelhavets køkken Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Forlæng ferien med Middelhavets køkken

Udgivet: 15/8 2012 af Rejsestart.dk

Forlæng ferien med Middelhavets køkkenSmagen af Grækenland, duften af det italienske køkken og kulinariske oplevelser fra de andre Middelhavslande vækker ferieminder hos de fleste. Smagsløgene kan være med til at forlænge ferieoplevelserne, så prøv selv kræfter med de mange opskrifter fra feriedestinationen.

FDM travel har netop oprettet ny opskrift-side, hvor madglade danskere kan udveksle opskrifter fra det sydeuropæiske køkken – og forlænge ferien med kogekunst fra Middelhavet hjemme i eget køkken.

Græske dolmades med et koldt glas Retzina, spansk kartoffelomelet der nydes med et glas iskoldt Sangria og spaghetti bolognese efter ægte, lokale opskrifter. Det er blot nogle af de retter, mange af os har nydt på sommerens ferier i Middelhavslandene.

På ferien sætter mange desuden stor pris på at besøge et marked, hvor man udover at få et indblik i den lokale kultur, kan købe krydderier, olier, oliven, vine og alverdens andre specialiteter med hjem – til brug for at eksperimentere med sydeuropæisk kogekunst hjemme i køkkenet.
I de danske butikker er der dog også rigtig gode muligheder for at finde nødvendige råvarer til at lave mad som i Middelhavslandene.

”Når vi rejser, suger vi ofte til os med alle sanserne. Smagsoplevelser og dufte er ofte nogle af de allerbedste souvenirs, vi har med hjem. Vi har derfor oprettet en side med opskrifter på nogle af de typiske retter fra Frankrig, Grækenland, Italien, Spanien og Tyrkiet,” fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Nogle eksempler på typiske retter fra danskernes foretrukne feriedestinationer omkring Middelhavet ses nedenfor. Prøv selv kræfter med nogle af retterne, og genoplev feriens kulinariske erfaringer.

Frankrig: croque monsieur, bouillabaisse, boeuf bourguignon, coq au vin, chokolademousse

Grækenland: moussaka, tzatziki, dolmades, græsk salat, grillet feta

Italien: pizza, lasagne, spaghetti bolognese, spaghetti à la carbonara, pasta med pesto, hvidløgs-/tomatbruschetta, is

Spanien: kartoffelomelet, paella, tapas, gazpacho, sangria

Tyrkiet: falaffel, humus, aubergine-salat

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen