Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Frankrig suveræn vinder i test af bycykler i Europa Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Frankrig suveræn vinder i test af bycykler i Europa

Udgivet: 2/7 2012 af Rejsestart.dk

Frankrig suveræn vinder i test af bycykler i EuropaDer er gode muligheder for at opleve Europas storbyer på to hjul. Men der er stor forskel på kvaliteten af de europæiske bycykler, viser en ny test. Bedst er bycyklerne i Frankrig, mens der er dumpekarakter til cykellandet Holland.

Oplev storbyen fra en cykelsaddel og planlæg selv sightseeing eller anden transport rundt i byen, uafhængigt af køreplaner eller bus- og metroruter.
I de fleste større europæiske byer kan man leje eller låne bycykler. FDM har sammen med de øvrige europæiske bilklubber netop gennemført en stor test af bycyklerne i 40 europæiske byer fordelt på 18 lande.

Bycykelsystemerne varierer meget i antal cykler, betalingssystemer med mere, men systemerne er blevet bedømt i fire grundlæggende kategorier: tilgængelighed, information, håndtering ved leje samt cyklernes kvalitet.

Frankrig kommer først
Frankrig er en klar vinder af testen med Lyon på en flot førsteplads som eneste indehaver af karakteren ”særdeles god” i den samlede bedømmelse. Danskernes storbyfavorit, Paris, følger flot efter på en andenplads med højeste karakterer under bedømmelsen ”god” foran Bruxelles og en række tyske byer samt Luxembourg, Valencia, Milano, Torino og Sevilla.

Paris er også rekordindehaveren, når det gælder antallet af cykler, for der findes ikke færre end 23.900 bycykler i den franske hovedstad. Næstflest bycykler finder man i London med 9.200 cykler fordelt på 558 stationer.

“Det er fristende at kalde Paris for cyklernes by med så mange bycykler og så flot en bedømmelse i byernes by. Vi anbefaler generelt vores storbyrejsende at leje en cykel og se byen fra to hjul, da det både er en kærkommen pause til ømme fødder og også giver en frihed, så man selv kan bestemme, hvordan og hvornår man vil fra A til B. Og med opmærksomheden rettet mod trafikken kan man sagtens forsvare at cykle i mange storbyer,” fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Det nordlige Europa må oppe sig
Bycyklerne i København, Århus, Stockholm og Oslo får bedømmelsen ”mangelfuld”, mens den berømte cykelnation, Holland, ligefrem får bundkarakteren ”særdeles mangelfuld” i den samlede bedømmelse af såvel Amsterdam som Utrecht og Haag.

Testvinderen Lyon tilbyder 343 cykelstationer med 4.000 cykler til rådighed for alle året rundt. Cykelstationerne har god forbindelse til offentlig transport, og det er både nemt og gratis at registrere sig.
Derudover er der et fuldautomatisk system til at hente og aflevere cyklen, og man kan aflevere cyklen tilbage når som helst på cykelstationerne, mens informationen er tilgængelig på flere sprog.

Bycykelsystemet i Lyon er alt i alt meget tæt på det perfekte cykel-to-go-system - og tilsvarende i danskernes populære storbyferie-destination, Paris, der er meget tæt på at klare sig lige så flot i testen.
Bycykelsystemerne er til glæde for såvel turister som alternativ til offentlig transport.

Bestil din storbyferie her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen