Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Fuld fart på cykel i Wagrain-Kleinarl Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Fuld fart på cykel i Wagrain-Kleinarl

Udgivet: 18/6 2015 af Rejsestart.dk

Fuld fart på cykel i Wagrain-KleinarlDet giver et kick uden lige, første gang man bytter en dansk skovsti ud med en lang, stejl og klippefyldt nedkørsel i Alperne, og cykelentusiaster af alle slags strømmer til Østrig hver sommer for at prøve kræfter med det udfordrende terræn. I Wagrain-Kleinarl har man sat cyklingen meget i system, og området er del af Salzburger Sportwelt, som kan smykke sig med den eftertragtede titel ”approved bike area”.

Der stilles en række krav til et cykelområde for at det kan opnå dette kvalitetsstempel, og en af betingelserne er, at der skal være mindst tyve præparerede ruter at vælge mellem. Disse ruter skal være af forskellig sværhedsgrad, og de skal være detaljeret beskrevet. Der skal ligeledes være mulighed for at leje cykler og trække på lokale eksperters viden, og man skal kunne medtage cyklen i både lifte samt offentlige transportmidler.

Wagrain-Kleinarl og den store Salzburger Sportwelt byder på talrige cykelmuligheder. Området byder på hele 700 kilometer spor samt 24 markerede mountainbike-ruter, og det er nemt at finde rundt, for uanset hvor man vil køre, kan man downloade sin rute via GPS.

Bikepark Wagrain – et absolut højdepunkt
Skiløbernes funparks har de seneste år opnået stor popularitet. Her kan freeriderne udfordre hinanden på hop, rails og pipes, og flere steder har man taget konceptet op om sommeren, så en række bikeparks er skudt op forskellige steder i Østrig. I parkerne kan man træne køreteknik, lege og konkurrere, og der er nedkørsler til forskellige niveauer.

En af Østrigs bedste bikeparks ligger i Wagrain. Bikepark Wagrain befinder sig ved områdets kendteste lift, Flying Mozart, og her har man etableret et godt og udfordrende mountainbike–mekka. Turen op klares med liften, og når man hopper ud ved topstationen, er der flere valgmuligheder.

Er man knap så øvet, kan man lægge ud med ”On Air”-sporet, der er bredt og har en relativ overkommelig hældning. Men et stykke nede kommer en sjov udfordring – den berømte Monsterwall. Der er tale om en bred kurve med stejl hældning, der er bygget op i træ, og har man lyst, kan man tage den i fuld fart. Er man endnu ikke parat til at udfordre tyngdekraften oppe på væggen, kører man blot videre nede på stien.

De øvede kan prøve kræfter med ”Symphony”-ruten, der især er kendt for sine mange hop og snævre passager, mens eksperterne kan glæde sig til de tre ruter ”Angry Ants”, ”RNB” samt ”Nail Games”. Alle ruter er kendetegnet ved smalle spor, der flere steder kringler sig ud og ind mellem træerne, og man finder ligeledes stejle og tekniske passager med hop, samt rødder og klippestykker der ligger på tværs af sporet.

Nyt spor
Bikepark Wagrain byder på så mange muligheder og udfordringer, at den er optaget i den prestigefyldte organisation ”Gravity Community”. Det er en sammenslutning af Europas førende bikeparks, og har man som gæst indløst et Gravity Card, har man adgang til tretten af Europas bedste parker.

Parkerne i ”Gravity Community” er hele tiden med på beatet, og hvert år introduceres forskellige nyheder. Cykelentusiaster kan derfor glæde sig til sidste weekend i juni, hvor Bikepark Wagrain præsenterer en helt ny nedkørsel. Den officielle åbning af ”Hard Rock”-sporet finder sted den 27. juni, og sporet udgår fra toppen af Flying Mozart-liften. Der venter ”Hard Rocks” gæster en tre kilometer lang nedkørsel med en faldhøjde på næsten en kilometer.

Cykler med fuld affjedring samt hjelme og beskyttelsesudstyr kan lejes, og hele sommeren afvikles der camps og test-weekends. Læs meget mere her

Mange muligheder – også for familier
Cykelterrænet ved Wagrain–Kleinarl er så varieret, at der er noget for enhver smag og ethvert niveau. Har man fået udfordringer nok i bikeparken og på de smalle single-tracks, venter en række almindelige og særdeles smukke cykelruter, hvor naturoplevelsen er i fokus.

En af disse er turen til Jägersee, der især er egnet for familier. Turen byder hverken på anstrengende opstigninger eller stejle nedkørsler, men til gengæld får man en flot belønning, når man ankommer til den smaragdgrønne sø. Parkér cyklerne ved Gasthof Jägersee, nyd en god frokost og tag en tur på søen i robåd.

Andre ture lægger op til, at man med cyklen kan tage på opdagelse i Salzburgerland-området, og vil man opleve cyklingens glæder uden at få al for megen sved på panden, kan det også lade sig gøre. Der udlejes elcykler, de såkaldte E–bikes, overalt, og man udstyres med kort, som viser, hvor batteriet kan oplades eller skiftes.

Husk cykelhjelmen
Der kan komme høj fart på når der cykles i Alperne. Uanset om det er den hyggelige familiecykeltur i de smukke landskaber eller de snævre hop og passager i Bikeparken der prøves kræfter med. Så pakker du selv cyklerne og familien for at drage på cykelferie i Østrig, så husk at få en godkendt cykelhjelm med.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen