Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Gør bilen ferieklar Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Gør bilen ferieklar

Udgivet: 8/5 2014 - Rejsenyt.

Gør bilen ferieklarBetyder de korte helligdage som St. Bededag, Pinsen og Kristi Himmelfart at du kører bilen på ferie, så er her – og til alle andre ferier, lidt gode tips til en god og sikker køretur, og en nedsat risiko for uheld.

Foråret er kommet, og det betyder at vinterdækkene naturligvis er taget af bilen og der er sat sommerdæk på, hvad enten det er dækkene fra sidste år eller et par helt nye dæk. Har du fundet de gamle dæk frem, så husk at tjekke dækmønsteret, hvor dansk lovgivning aktuelt foreskriver at mønsteret minimum skal være på 1,6mm. Bemærk at der i andre lande kan være andre regler, eksempelvis kræves der mere mønster i Norge og Sverige.

Pak rigtigt og kør bedre
Undgå løse ting i bilen der kan flyve rundt ved hårde opbremsninger. Selv mindre ting kan udrette enorm personskade ved hårde opbremsninger. Så sørg for at få de løse genstande langt ned i bilen, og har bilen et net der kan bruges til at fastgøre bagagen i bagagerummet, så brug det. Et hjul fra en barnevogn der flyver gennem bilen ved opbremsning kan være livsfarligt.

Kører du med tagboks, så husk at disse betyder øget brændstofforbrug, så kan du undgå at skulle have den på bilen, bruger du mindre brændstof og kan få råd til mere ferie. Husk også at tagboksen ligeledes har grænser for hvor meget vægt der må komme i den, så sørg for at pakke de lette ting i tagboksen, det giver også en mere stabil kørsel, da bilens tyngdepunkt flyttes hvis du læser tagboksen tungt.

Gode råd inden ferieturen
1) Tjek dæktryk, når bilen er pakket/fyldt skal der mere luft i dækkene, det rette dæktryk spare brændstof
2) Kontrollér dækmønsteret, lovkrav 1,6 mm, men alle anbefaler at det er minimum 3 mm.
3) Tjek pærer/lygter, bremselys og blinklys – skal du have trailer eller campingvogn med så tjek lyset på den, hver gang du har haft den afmonteret
4) Tjek motorolie og udskift evt. oliefilter
5) Fyld sprinklervæske på og tjek viskerblade, du kan købe nye viskerblade til næsten alle bilmærker her
6) Tjek bremser og bremsevæske
7) Tjek kølervæske
8) Skal du til Tyskland så tjek om du har behov for miljøzonemærke som kræves i 69 tyske byer

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen