Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > 8 tips til at gøre bilen klar til minusgrader Privatlivspolitik  
Rejsenyt

8 tips til at gøre bilen klar til minusgrader

Udgivet: 8/12 2015 af Rejsestart.dk

Vinteren er her, og mange danske bilejere glemmer at få gjort bilen klar til kuldegraderne. Er din bil ikke ’vinterklar’, kan du få svært ved at starte, og du risikerer, at vejsaltet får undervognen til at ruste. Så skynd dig inden frosten for alvor slår ind.

1. Skifte til vinterdæk
Vil du sikre dig, at din bil kan køre sikkert i snevejr eller på isglatte veje, skal du skifte til vinterdæk. Ifølge Trafikstyrelsen har vinterdæk i gennemsnit 40-45 % kortere bremselængde på sne- eller isglatte veje end sommerdæk.

2. Give en vurdering af om der er brug for rustbeskyttelse
På en almindelig dansk vinter bliver der spredt mellem 250.000 og 300.000 tons salt ud over det danske vejnet. Er din bil ikke rustbeskyttet, øger cocktailen af salt, is og vand på vejene risikoen for, at den begynder at ruste.

3. Undersøge om lygterne er indstillet korrekt
Vinteren betyder mange mørke timer bag rattet. Derfor skal dine lygter også være indstillet korrekt, både for din egen sikkerheds skyld og for de modkørendes. Såvel nærlyset som tågelyset skal falde minimum 1 %, så det ikke blænder modkørende. Samtidig skal dit nærlys mindst oplyse vejen 30 meter frem.

4. Påfylde kølervæske
Kølervæske sørger for, at motoren ikke bliver for varm. Er vejret koldt, er der dog risiko for, at kølervæsken kan fryse med katastrofale konsekvenser til følge. Derfor er påfyldningen af frostsikker kølervæske meget vigtigt om vinteren.

5. Skifte olien
Gammel olie glider ikke ordentligt rundt i systemet. Det er derfor vigtigt at få ny olie på motoren, inden vinteren sætter ind. En tyndtflydende, syntetisk olie er en rigtig god idé, hvis ydelsen skal være i top, når det bliver minusgrader.

6. Tjekke og evt. udskifte viskere og sprinklervæske
Om vinteren skal man være særlig agtpågivende i trafikken. Derfor er et ordentligt udsyn alfa-omega. Uden rigelig sprinklervæske og funktionsdygtige viskerblade kan turen ud på vintervejene blive en ubehagelig størrelse.
Du kan finde lige præcis den visker der passer til din bil på BildeleEkspert.dk

7. Teste batteriet
Batteriets funktion nedsættes med op til 50 % i hård frost. Derfor er det vigtigt, at batteriet er toptunet, når kulden rammer Danmark.

8. Få gratis tre tilbud på nettet
På værkstedsportalen autobutler.dkkan du nemt og uforpligtende få tre tilbud fra værksteder i dit nærområde, hvad enten du skal have rustbeskyttelse, skifte til vinterdæk eller blot have ny olie på bilen.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen