Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Husk alkometeret Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Husk alkometeret

Udgivet: 18/4 2012 af Rejsestart.dk

Pas, pung, tandbørste og underbukser. Sådan ser tjeklisten ofte ud, når man skal på ferie. Men fremover bør der også stå 'alkometer' på listen - i hvert fald hvis du skal på bilferie i frankrig.

Fra den 1. juli 2012 bliver det påkrævet alle køretøjer på de franske veje at medbringe et alkometer. Også selvom du kører i din egen bil, der måske ikke er registreret i Frankrig.

Meningen er, at man skal kunne teste sig selv, inden man sætter sig bag rattet, hvis man er i tvivl om sin promille. Bilister, som bliver stoppet uden et alkometer, vil få en bøde på 11 euro.

Ligesom i Danmark ligger promillegrænsen på 0,5, hvis man kører med alkohol i blodet i Frankrig.

Du købe billige éngangs-alkometre (éthylotest) til 1-2 euros stykket på tankstationer, supermarkeder og apoteker i Frankrig. De er typisk holdbare i 2 år, men kan altså kun bruges én gang.

Så hvis du ikke medbringer et alkometer hjemmefra, er det en god idé at stoppe på den første tankstation ved motorvejen, hvis du vil slippe for et ubehageligt møde med det franske politi.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen