Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Husk følgende når du tager firmabilen på sommerferie Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Husk følgende når du tager firmabilen på sommerferie

Udgivet: 10/7 2014 af Rejsestart.dk

Husk følgende når du tager firmabilen på sommerferieDer er nogle helt særlige ting at være opmærksom på, hvis du tager på sommerferie i firmabilen. LeasePlan Danmark giver følgende fem gode råd i en netop udsendt pressemeddelelse, som er værd at huske, før du sætter dig bag rattet og kører ud på Europas vejnet.

Flere og flere danskere har i dag bil gennem deres arbejde. Men vælger man at tage firmabilen på sommerferie, skal man være opmærksom på nogle særlige forhold.

”Det er helt oplagt at tage firmabilen på sommerferie, og i langt de fleste tilfælde giver det ingen problemer overhovedet. På nogle områder adskiller udlandskørsel i firmabilen sig dog fra at køre i en bil, man selv ejer, og derfor er det vigtigt at tage nogle forholdsregler, inden man tager afsted,” fortæller Thomas Ruff, der er Car Remarketing Manager hos LeasePlan Danmark.

LeasePlan Danmark har opstillet følgende fem forhold og gode råd, man skal huske, inden man begiver sig på køreferie i firmabilen:

1. Tjek din firmabilsaftale med din arbejdsgiver
Selvom det for langt de fleste er tilladt at bruge firmabilen i hele verden, er det altid en god idé at tjekke med arbejdsgiveren:

”Det er din arbejdsgiver, der afgør, hvad du må bruge firmabilen til, så husk at undersøge, om du må bruge den til at køre på ferie i udlandet. Undersøg også, hvilke forsikringer din arbejdsgiver har på bilen, og hvordan du skal forholde dig, hvis der skulle ske en skade eller en ulykke. Der vil ofte være en aftale med en bestemt vejhjælp eller forsikring gennem leasingselskabet, så husk at notere, hvem du skal kontakte ved skader eller ulykker,” siger Thomas Ruff fra LeasePlan Danmark.

2. Undersøg reglerne for fri benzin
Mange virksomheder giver deres medarbejdere fri benzin sammen med firmabilen, også når de kører i udlandet. Aftalen kan også dække såkaldte ”kør-videre”-produkter som motorvejstold, betaling ved tunneller og broer samt færger, så husk at få overblik over dette på forhånd.

”Undersøg, hvad du helt præcist har af aftale om fri benzin og kør-videre-produkter i udlandet. Husk også, at du altid skal betale for ydelserne med dit benzinkort, og at du kun skal tanke på de tankstationer, virksomheden har en aftale med. Her kan du ofte få en guide med hjemmefra, der viser en oversigt over tankstationernes placering. Før du tager af sted, er det godt at dobbelttjekke, at benzinkortet virker i udlandet, da det ikke altid er tilfældet,” siger Thomas Ruff.

3. Få kvitteringerne med, hvis du selv betaler benzin
Dækker din firmabilsaftale ikke benzinen, skal du selv betale. Men du har stadig mulighed for at opnå en god besparelse, forklarer Thomas Ruff:

”Her er det vigtigt, at du betaler benzinen enten på dit firmakreditkort eller husker kvitteringerne, så du kan få godtgjort dem senere. På den måde kan du få udgifterne trukket fra din bruttoløn som egenbetaling og dermed spare skatten.”

4. Tjek olie og dæktryk på firmabilen
Der er stor forskel på at køre korte ture i firmabilen herhjemme og på at køre mange hundrede kilometer på bilferien. Husk derfor at gennemgå bilen grundigt før du tager afsted, og tjek især olie og lufttrykket i dækkene. I værste tilfælde risikerer du selv at skulle betale for evt. skader eller ulykker, der opstår, fordi din firmabil er misligholdt.

”Ved almindelig brug af firmabilen er køreturene oftest meget kortere end ferieturen, med mange koldstarter som danner kondensvand i olien. Når motorolien bliver rigtig varm på en lang motorvejstur sydpå, fordamper kondensvandet, og pludselig er oliemængden for lille. Husk at olielampen ikke viser oliemængde, men kun lyser ved manglende olietryk. I værste fald kan for lidt olie betyde motorhavari. Det samme gælder med dæktrykket. Når du kører stærkt på motorvejene bliver luften i bilens dæk varm, og det får trykket til at stige. Du har typisk også mere oppakning i bilen, så trykket skal være lidt højere, når du kører af sted på bilferien,” siger Thomas Ruff.

5. Husk registreringsattesten og det røde forsikringskort
Du kan komme i store problemer, hvis du ikke har de nødvendige dokumenter med i firmabilen, så det er vigtigt at indhente dem før ferien.

”Husk at få registreringsattesten med, som oftest opbevares af din virksomhed. Især i Tyskland er de meget strenge med den slags, og det skal være originalen. Selvom det ikke er lovpligtigt at have det grønne forsikringskort med i bilen, kan det i nogen lande, som fx Italien, være meget besværligt ikke at have det med,” slutter Thomas Ruff.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen