Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Efterårsferie: Hver anden familie skal på bilferie Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Efterårsferie: Hver anden familie skal på bilferie

Udgivet: 7/10 2013 af Rejsestart.dk

KVADRATISK, PRAKTISK, SJOVT: Hver anden familie snupper bilen i efterårsferien – hver fjerde tager på tur i Danmark. Bilferie er praktisk og giver masser af oplevelser, viser undersøgelse blandt 1.400 bilister.

Når efterårsferien ringer ind, tørner hver anden familie – eller i det mindste hver anden bilejer – ud på bilferie. Ikke fordi det er billigt, men først og fremmest fordi det er nemt og giver mange nye indtryk, viser ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt mere end 1.400 danske bilejere.

Danmark mest populær
“Ifølge undersøgelsen kører hver fjerde bilejer på ferie i Danmark. 14 procent tager på bilferie i Tyskland, mens 6 procent svarer, at de kører til Norge eller Sverige. 5 procent rejser til Sydeuropa, som er en ekstra hård belastning. Er det lang tid siden, at bilen er blevet tjekket, eller er den gammel og slidt, anbefaler vi, at bilejere køber en Tilstandsattest, der fungerer som et hurtigt tjek af bilen, samt et Tempo100-tjek af campingvognen, hvis man skal på campingferie. Det betyder, at man sandsynligvis slipper helt for ekstra udgifter, fordi bilen går i stykker undervejs,” siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus Bilsyn, og fortsætter:

De fleste kontrollerer bilen
“Hovedparten af danskere, der skal på længere bilferier, gennemgår selv eller får professionelle bilfolk til at undersøge bilen, før de drager afsted. Det giver en større sikkerhed for, at bilen er klar til at køre de mange ekstra kilometer”.

Top 3 grunde til bilferie
I undersøgelsen svarer Applus Bilsyns kunder også på, hvorfor de tager på bilferie. På førstepladsen og med flest stemmer kommer, at “bilferie er praktisk”. På andenpladsen følger, at “bilferie giver mange oplevelser” og på tredjepladsen, at man “ikke skal køre så langt”.

Bilferie: Sådan gør du bilen klar til bilferien
Læs mere om hvordan Applus Bilsyn gennemgår din bil her. Tilstandsattesten indbefatter kontrol af olie, batteri, tandrem, bremsevæske, kølevæske, lygter, dæk, styretøjet og meget andet. Er du mere ”gør-det-selv-typen”, så har Falck lagt tips ud på YouTube her.

Faktaboks: Det skal du undersøge inden bilferien
• Sørg for ny bremsevæske, så bremserne ikke overophedes og mister effekt.
• Tjek pærer, lys, blinklys og sikringer på bilen.
• Undersøg dine dæk for fejl og synlige skader som buler og sprækker i kanten.
• Mål lufttrykket i dækkene. Du kan ofte se det korrekte tryk på indersiden af bilens dæksel til tanken, indersiden af fordøren eller i din bils instruktionsbog.
• Udskift olie og oliefilter, så motoren smøres optimalt.

Ifølge ny undersøgelse kører hver fjerde bilejer på efterårsbilferie i Danmark. Skal du afsted, er det en god idé at kontrollere din bil inden afgang, forklarer bileksperter.


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen