Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Hver fjerde dansker tager på bilferie Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Hver fjerde dansker tager på bilferie

Udgivet: 30/4 2015 af Rejsestart.dk

Hver fjerde dansker tager på bilferieAt tage på bilferie er populært blandt danskerne. I år planlægger nemlig næsten hver fjerde dansker at tage bilen med på ferie. Tyskland, Italien og Østrig ligger øverst på listen over de steder, som vi har mest lyst til at besøge. Danskerne fylder desuden gerne bagagerummet på rejsen, og det er tøj, lokale delikatesser og souvenirer, som vi køber med hjem. Det fremgår af Bilferierapporten 2015 – en rapport om danskernes bilferievaner udarbejdet af Stena Line.

Bilferierapporten bygger på en statistisk funderet undersøgelse, hvor 1.000 personer har svaret på spørgsmål om at holde bilferie. Resultatet viser, at det er en ferieform, som ligger danskernes hjerte nær. I år vil næsten hver fjerde dansker, 24 procent, nemlig tage på bilferie. Tyskland er det land, som de allerfleste danskere, 59 procent, planlægger at besøge. Derefter følger Italien og Østrig med henholdsvis 24 og 21 procent. Også Sverige og Frankrig er populære lande og ligger øverst på listen.

Der er mange danskere, som foretrækker bilferie frem for andre rejsealternativer. 80 procent af respondenterne synes, at bilferie giver en større frihed og fleksibilitet. 67 procent synes også, at det bedste ved bilferie er muligheden for at få spontane oplevelser på vejen. En anden fordel ved at rejse i bil er, ifølge danskerne, muligheden for at købe ting med hjem. Tøj, lokale delikatesser og souvenirer det som svares hyppigst på spørgsmålet om, hvad man allerhelst køber på bilferien.

Men det er ikke kun danskerne, som Stena Line har taget pulsen på, når det gælder bilferie. Årets bilferierapport er gennemført i samlet set ni lande og indbefatter blandt andet Tyskland, Norge, Storbritannien og Frankrig.

– I år har vi lavet en global bilferieundersøgelse på alle vores markeder, og vi kan konstatere, at interessen for at tage bilen med på ferien er stor også uden for Danmarks grænser. Bilferie er allermest populær i Frankrig, hvor næsten syv ud af ti franskmand planlægger at begive sig ud på Europas veje i år – mens danskerne havner på ottendepladsen, siger Thomas Christiansen, Marketing & Sales Manager, Travel Market Denmark.


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen