Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Ironman i Østrig Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Ironman i Østrig

Udgivet: 13/8 2012 af Rejsestart.dk

Ironman i ØstrigNåede du ikke de ønskede resultater i weekendens Ironman-konkurrence i København? Eller vil du bare gerne se atleterne konkurrere? Så har du en chance for come back i Østrig på flere niveauer.

Den 26. august 2012 mødes triatleter i Østrig for at gennemføre en halv ironman. Der er stadig få pladser tilbage, hvis du ønsker at deltage - men du kan også altid nå at være med på en af tilskuerpladserne.

Den østrigske Ironman 70.3 finder sted i Zell am See-Kaprun den 26. august 2012, og er samlingspunkt for atleter fra hele verden.
Konkurrencen er den første af sin art i Zell am See-Kaprun. Det knap 2.000 mand store felt tæller deltagere fra Østrig, Tyskland og Skandinavien, men også USA, Sydafrika samt eksotiske lande som Cook Islands og Oman sender triatleter til den østrigske begivenhed.

Triatlon er verdens måske hårdeste udholdenhedsprøve, og Ironman 70.3-konkurrencen i Zell am See-Kaprun er en halv udgave af den fulde Ironman-distance, så løbet består af 1,9 kilometer svømning, 90 kilometer cykling og en halv maraton, hvilket vil sige 21,1 kilometer løb.

Alt afvikles non stop, hvor tiden kører videre i skiftezonerne, og derfor omtaler mange triatleter netop skiftene, hvor der klædes om fra svømning til cykling og derefter til løb, som triatlonkonkurrencens fjerde disciplin. Fascinerende er det at følge triatleterne vise alsidighed, udholdenhed og taktisk overblik i de knap fire timer, det tager for de bedste at fuldføre løbet.

Verdensomspændende serie
Konkurrencen i Zell am See-Kaprun indgår som en afdeling af den verdensomspændende Ironman 70.3-serie, der består af i alt 43 konkurrencer. Mange professionelle samt hele 23 hold stiller til start i Zell am See-Kaprun, men arrangørerne lægger vægt på, at det ikke kun er verdenseliten, der stiller til start - også motionister er velkomne.
Derfor er der stadig mulighed for at tilmelde sig i kategorierne holdløb, Iron Girl og Iron Kid.

Iron Girls skal klare en tiendedel af den oprindelige maraton-distance. Man kan stille op individuelt eller i hold, så her er en oplagt mulighed for at få en unik veninde eller mor/datter-oplevelse. De alleryngste kan i Iron Kid-konkurrencen prøve kræfter med en Aquatlon, hvor der svømmes og løbes.

Stor forhåndsinteresse
”Forhåndsinteressen for løbet har været enorm,” fortæller Renate Ecker, der er daglig leder af turistbureauet i Zell am See-Kaprun.

”Vi forventer omkring 20.000 gæster og tilskuere i forbindelse med konkurrencen, og vi skal finde indkvartering til dem alle i de tre dage, hvor løbene og forberedelserne står på,” siger han.
Det er en stor opgave - men i Zell am See-Kaprun er man velforberedt og arbejder for at få alt til at klappe.

Smukke omgivelser
Rammerne for løbet er intet mindre end perfekte. Zell am See-Kaprun er en helårsdestination, der byder på et smukt landskab, der er omgivet af bjerge, gletschere, skov, floder og vandfald. Nationalpark Hohe Tauern ligger lige i baghaven, og både vinter og sommer strømmer sportsfolk og turister til området for at dyrke aktivferie i naturen.

Start om fredagen
Der er lagt op til en festlig weekend i Zell am See-Kaprun, og det officielle program starter to dage før selve konkurrencen - altså fredag den 24. august. Her afholdes pressekonference, og løbets største internationale profiler vil deltage.

De efterfølgende dage afholdes blandt andet Expo-udstilling i Ferry Porsche Kongres Center samt Kasnockn-Party. Sidstnævnte er en østrigsk variant af det traditionelle pasta-party, der altid ligger forud for internationale maratonløb, og her kan deltagerne fylde depoterne op med kulhydrater inden konkurrencen.

På selve konkurrencedagen, søndag den 26. august fra klokken 10.00 til 15.00, afspærres den del af byen, hvor cyklingen afholdes. Men arrangørerne har i samarbejde med det lokale politi sørget for, at det trafikalt vil forløbe gnidningsløst.

Vær med til en af årets største begivenheder og få en oplevelse for livet.

Find din rejse her.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen