Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Island er Bedste Rejsedestination 2012 Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Island er Bedste Rejsedestination 2012

Udgivet: 6/2 2012 af Rejsestart.dk

Island er Bedste Rejsedestination 2012Lonely Planet rejseguide har udpeget Island og Reykjavik som "Bedste rejsedestination" i 2012

Island og hovedstaden Reykjavik har fået førstepladsen i Lonely Planets Bedste rejsemål 2012. Vinderen er kåret ud fra en afstemning blandt Lonely Planets læsere.

Lonely Planet er den største rejse-guidebog og digitale medieudgiver i verden, og til deres prisuddeling samlede de omkring 3000 stemmer fra læsere og medarbejdere.

Island blev belønnet med hele 32 procent af de samlede stemmer, hvorimod det næste land, Italien, kun fik 13 procent. Reykjavik vandt også med en betydelig margen på 27 procent af de samlede stemmer, med Lissabon på andenpladsen med 15 procent af stemmerne.

Island har prøvet det før
Det er ikke første gang, Island er blevet kåret som et yndet rejsemål. Lonely Planet udpegede øen som et af sine 'Perfekte rejsemål i 2010' og derefter igen i 2011, hvor Islands vestlige fjord blev udråbt til en af Lonely Planets 'Top 10 regioner at rejse til i 2011'.

Lonely Planets læsere erklærede, at det at se sprækkedalen mellem de amerikanske og europæiske tektoniske plader, besøge gletsjere, se en ægte vulkan, gå på terræn, der ikke kan ses andre steder i verden, og de geotermisk opvarmede vandhuller er blandt de bedste ting at opleve i Island. Og åbenbart også i verden.

Det bedste ved byen
Reykjavik bliver af Lonely Planets læsere beskrevet som en by, hvor nattelivet er legendarisk, og hvor de mange cafeer og museer alle ligger inden for gåafstand i byens centrum.

En af de bedste ting ved byen er dog også, at den er nem at slippe væk fra. For folk, der ønsker at komme væk fra bylivet, ligger store naturattraktioner (ligesom den Gyldne Cirkel-rute og den vulkanske Reykjanes-halvø) kun en 45 minutters bus- eller biltur fra byens centrum.
Byen har også investeret i kulturelle attraktioner, såsom det nye Harpa koncert- og konferencecenter og en række nye hoteller og vandrehjem.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen