Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > KAT Bike lokker nye cykelgæster i bjergene Privatlivspolitik  
Rejsenyt

KAT Bike lokker nye cykelgæster i bjergene

Udgivet: 18/5 2017 af Rejsestart.dk

KAT Bike lokker nye cykelgæster i bjergeneKitzbüheler Alperne er et af Østrigs mest spændende og udfordrende områder til mountainbiking, men fra denne sæson er det ikke længere forbeholdt eksperter og vovehalse at begive sig ud på de smalle og kuperede single-tracks. Et nyt spor henvender sig til motionister og mindre øvede.

I flere år har Kitzbüheler Alpernes helt store attraktion for mountainbikere været det 180 kilometer lange TransKitzAlp-spor. Ruten er delt op i fire dagsetaper, og samlet når stigningerne op på 8.600 højdemeter. Den krævende tur appellerer især til rutinerede og trænede mountainbikere, der hidtil har haft de kuperede spor for sig selv. Men det bliver der lavet om på.

Nyt koncept henvender sig bredere
De seneste år er cykling blevet så populært, at også mindre øvede cykelgæster ønsker at komme i højderne og opleve bjergene. Derfor har erfarne track-designere fra Kitzbüheler Alperne sat sig for at skabe et par alternative ruter, som går under navnet KAT Bike, og i forhold til den oprindelige TransKitzAlp-rute er de nye spor mere overkommelige. Der er dog langt fra tale om søndagsture, for også KAT Bike-ruterne har en samlet længde på 180 kilometer, men man har skåret ned på en del af de krævende højdemeter. Den krævende version af KAT Bike byder på 6.250 højdemeter, mens den lette udgave kun er på 2.820 højdemeter. Hele KAT Bike-turen fordeles over fire dage, og så kan de fleste være med.

Med de nye alternative ruter åbnes der op for, at endnu flere gæster kan opleve den fascinerende bjergverden. Og da KAT Bike er opdelt i etaper, behøver man ikke lægge sig fast på et bestemt niveau, inden turen gennemføres. De dage man har ”diamanter i benene”, er det oplagt at kaste sig over en af de krævende etapevarianter, og modsat kan man vælge en let etapeudgave, hvis hyggen, naturoplevelsen og samværet er i fokus.

Uanset hvad man vælger, vil KAT Bike føre gennem smukke landskaber med flotte udsigter samt ren og klar bjergluft, og ruten går via populære og attraktive destinationer i Tirol. Og det bedste af det hele – overnatning og transport af bagage behøver man ikke bekymre sig om. Det er muligt at booke hotel eller pension i forvejen, og når man kommer frem sent på eftermiddagen, er bagagen allerede bragt til døren.

Ikke bare cykling – men også naturoplevelse og gastronomi
”Vi forventer os meget af det nye tiltag,” fortæller Kurt Tropper fra Kitzbüheler Alpernes marketingafdeling. Kurt Tropper er selv entusiastisk mountainbiker, og han har haft det overordnede ansvar for etableringen af de nye KAT Bike-ruter.
”Ruterne er lagt, så gæsterne bliver præsenteret for det bedste af det bedste i Kitzbüheler Alperne. Sporene fører blandt andet forbi Hohe Salve, Brixental, St. Johann i Tirol og det smukke PillerseeTal, og er man til god mad, har mange af restauranterne langs ruten tilsluttet sig KochArt-princippet,” slutter Kurt Tropper.
Det populære KochArt-princip går ud på, at de restauranter, der er medlem af ordningen, serverer mad, som er tilberedt af lokalt producerede råvarer. Der er altid garanti for høj kvalitet til en overkommelig pris, og KochArt-ordningen har været en stor succes, siden den blev introduceret.

Fire flotte etaper venter
Hver af KAT Bikes fire etaper har sit eget særpræg. Allerede på første etape, der starter ved den lille, men hyggelige pilgrimsby Mariastein introduceres man til bjergkørsel. Der venter 700 højdemeter, inden man kommer i mål ved Hopfgarten – byen med flest solskinstimer i Kitzbüheler Alpen.
Andendagen byder på varieret cykling, da turen både fører gennem den romantiske Windau-dal samt et besøg i de hyggelige landsbyer Kelchsau og Brixen im Thale. På anden etape kan man vælge den lette variant på 1.050 højdemeter, eller også kan man udfordre sig selv på den krævende udgave, hvor der venter 1.600 højdemeter.

Tredje dag venter turens kongeetape. Slutmålet er Oberndorf i Tirol, og der kan igen vælges mellem en let og en krævende variant på henholdsvis 800 og 2.000 højdemeter. Store dele af strækningen følger samme spor, som benyttes til KitzAlpBike-marathon – et af Alpernes mest berømte løb, der hvert år samler nogle af verdens bedste mountainbikere. Vælger man den krævende udgave på 2.000 højdemeter, venter en flot og udfordrende nedkørsel ad det syv kilometer lange Fleckalm-trail. Det kendte spor indgik i 2013 i mountainbikernes VM-rute, og det betegnes som ”let til middelsvært”.

Fjerde og sidste etape ender i Fieberbrunn, og også her venter nogle flotte scenerier. Ruten passerer blandt andet det to kilometer høje Kitzbüheler Horn samt den idylliske Pillersee ved St. Ulrich, og har man benene til det, kan man vælge den krævende variant på 1.900 højdemeter. Skal sidste etape foregå mere mageligt, byder den lette variant på blot 270 højdemeter.

Læs mere om Kitzbüheler Alpen og KAT Bike på www.kitzalps.com

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen