Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > KAT-Walk i bjergene Privatlivspolitik  
Rejsenyt

KAT-Walk i bjergene

Udgivet: 18/3 2015 af Rejsestart.dk

KAT-Walk i bjergeneÅrets store vandrenyhed i Kitzbüheler Alperne hedder KAT-Walk. Og nej, der er ikke tale om den gangart, modemessernes mannequiner fremviser, når de skrider ned ad podierne. Derimod er der tale om en lang vandrerute ved navn Kitzbüheler Alpen Trail – i daglig tale forkortet til KAT-Walk. Og KAT-Walk er for aktive livsnydere.

Mange forbinder de lange vandreture i bjergene med overnatning i primitive hytter, hvor det kan være svært at få nattero. Sovesalene deles oftest med andre vandrere, og madrasserne er ikke altid lige komfortable. Men på KAT-Walk har man tænkt i nye baner. Under mottoet ”Hotel frem for hytte” har man etableret en rute, der strækker sig over seks etaper, og ingen steder behøver man give afkald på de bekvemmeligheder, der kendetegner en vandretur med komfort.

På KAT-Walk er der mulighed for at få bagagen transporteret. Når man om morgenen pakker til dagens etape, behøver man blot medbringe det mest nødvendige til turen, fx vanddunk, madpakke og en ekstra jakke, og når man kommer frem om eftermiddagen, står resten af bagagen klar.

Overnatningsmulighederne spænder lige fra hyggelige og komfortable pensioner i terrænet til tre- og firestjernede hoteller. Alle steder serveres god mad, værelserne er bekvemmelige, og man kan få sit daglige bad.

Det er også muligt at benytte lifter på dele af vandreturen – så har man ikke behov for at forcere kilometervis af stejle bjergstier inden man kommer i højderne, sætter man sig blot tilrette i liften, og få minutter senere er man oppe.

Udfordringer undervejs
”Men trods alle bekvemmelighederne er der ikke tale om en søndagstur,” fortæller Gernot Riedel, der er turistchef i St. Johann i Tirol og en af initiativtagerne til projektet. ”Vi har bestræbt os på at give vore gæster en storslået naturoplevelse, og de flotte udsigter findes i højderne, men inden for de rammer har vi gjort ruten så overkommelig som mulig,” slutter han. Derfor indeholder ruten hverken passager, der fremkalder højdeskræk eller kræver bjerg- og klatreerfaring, men på enkelte etaper kan man godt blive udfordret med adskillige højdemeter.

KAT-Walk, der er den nyeste af Alpernes lange vandreruter, er delt op, så man kan klare alle 104 kilometer i løbet af en uge. Men mulighederne er talrige, og man kan nøjes med en enkelt eller et par etaper, og man kan få en smagsprøve ved blot at vælge en lille del af strækningen.

Der startes i Hopfgarten, og herfra fortsætter ruten over Brixental, Kitzbühel og St. Johann i Tirol, inden man kommer i mål i Fieberbrunn, som ligger i Pillerseetal. Har man lyst til at tage KAT-Walks etaper i omvendt rækkefølge med start i Fieberbrunn og mål i Hopfgarten, er det naturligvis også muligt.

Mange højdepunkter undervejs
De enkelte etaper har meget at byde på, og tager man det hele med, er KAT-Walk både en naturmæssig, en fysisk og en kulinarisk oplevelse. Stefan Astner, der er turistchef i Hohe Salve-regionen, udtrykker det således: ”Det er vandring midt i noget af Østrigs flotteste natur, og det er ikke endestationen, der er målet, men derimod turen og oplevelserne undervejs.”

Første etape starter i Hopfgarten og slutter 17,5 kilometer senere i Kelchsau, og undervejs vil man opleve ”Det ægte Østrig” og komme forbi originale bjerghytter og gårde, der minder om en svunden tid.

Den 15,5 kilometer lange anden etape, der går fra Kelchsau til Windautal, byder på smukke udsigter og fører forbi forfatteren Sepp Kahns hytte ved Lärchenbergalm. Træffer man ikke forfatteren selv, kan man læse hans humoristiske og livskloge tekster om livet i bjergene.

Tredje etape af KAT-Walk byder på 19 kilometer vandring fra Windautal til Aschau. Her venter en smuk tur gennem et hav af alperoser, der blomstrer om sommeren.

På KAT-Walks 16,5 kilometer lange fjerde etape, der starter i Aschau og slutter i Kitzbühel, kommer man tæt på verdens måske mest berømte styrtløb, Hahnenkammrennen, for ruten fører ned over den bjergside, hvor det kendte styrtløb afvikles.

Når man på femte etape forlader Kitzbühel, går den 17 kilometer lange rute til en hel anden verden. Man vandrer forbi et brusende vandfald op til det spektakulære udsigtspunkt, der ligger på toppen af Kitzbüheler Horn. Mod øst ligger Hohe Salve og mod syd øjner man Wilder Kaiser-bjergkæden. Når sulten melder sig, ligger den kendte bjergrestaurant, Adlerhütte, på ruten, og her serveres solid østrigsk bjergkost. Femte etape slutter i den hyggelige by St. Johann i Tirol, hvor man kan slukke tørsten på Huber–bryggeriets terrasse. Herfra går der en direkte pipeline til husets brygkælder.

Sjette etape er med sine 21,5 kilometer KAT-Walks længste. Den går fra St. Johann i Tirol til Fieberbrunn, og her kan man slutte turen på Gidis Genusswerkstadt. Gidi er ekspert i at lave snapse med lokale krydderurter, og han fortæller både underholdende og vidende om de kryddersnapse, han giver smagsprøver på.

Læs mere om vandreruten, Kat-walk her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen