Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Konkurssikring gælder ikke i udlandet Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Konkurssikring gælder ikke i udlandet

Udgivet: 4/9 2012 af Rejsestart.dk

Konkurssikring gælder ikke i udlandetEn dom fra Østre Landsret betyder, at Norwegian ikke skal tilbyde deres kunder konkursdækning. Køber du dine billetter hos et udenlandsk flyselskab, kan du derfor ikke være sikker på at få tilbudt dækningen, skriver Forbrug.dk i en pressemeddelelse.

I juli fik det norske flyselskab Norwegian Østre Landsrets ord for, at de ikke er etableret i Danmark. Dermed skal de ikke tilbyde deres kunder konkursdækning fra Rejsegarantifonden.

”Handler du hos et udenlandsk flyselskab, har du ikke mulighed for at få tilbudt konkursdækning, medmindre flyselskabet er registreret i Rejsegarantifonden. Inden du køber dine flybilletter, kan du tjekke, om flyselskabet er på Rejsegarantifondens liste over flyselskaber, der tilbyder deres kunder den ekstra dækning,” siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Kenneth Skov Jensen.

De senere år er flere flyselskaber gået konkurs til stor gene for de mange flypassagerer, der er strandet på deres rejse eller aldrig er kommet af sted.

Men man kan undgå at komme i klemme, hvis flyselskabet går konkurs.

”Har du købt en konkursdækning fra Rejsegarantifonden sammen med din flybillet, får du automatisk dækket dit tab, hvis flyselskabet går konkurs. Er du allerede på rejsemålet, giver dækningen dig ret til få hjælp til at komme hjem igen,” siger Kenneth Skov Jensen.

Danske selskaber er konkurssikret
Flyselskaber, der er etablerede i Danmark, skal ifølge loven tilbyde deres kunder en konkursdækning fra Rejsegarantifonden. Hvis et udenlandsk flyselskab ikke er registreret i Rejsegarantifonden, har du ikke mulighed for at få tilbudt konkursdækningen.

Sådan sikrer du dig på flyrejsen
• Se på Rejsegarantifonden.dk, om flyselskabet er omfattet af reglerne om konkursdækning, eller spørg flyselskabet, om de tilbyder ordningen.

• Du skal købe konkursdækning samtidigt med, at du køber dine flybilletter.

• Får du ikke tilbudt dækningen i forbindelse med dit billetkøb, så spørg efter den.

• Tjek, om der står på din faktura, at du har købt dækningen.

• Ønsker du konkursdækning, men tilbyder flyselskabet den ikke, så køb dine billetter hos et andet flyselskab eller et rejsebureau, som er omfattet af ordningen.

Se listen over konkurssikrede selskaber her

Find din flyrejse her

Kilde: forbrug.dk og rejsegarantifonden.dk

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen