Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Legeplads i storbyen Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Legeplads i storbyen

Udgivet: 24/4 2012 af Rejsestart.dk

Legeplads i storbyenStorbyferier er ikke kun for voksne. Børn kan nemlig også hente nye oplevelser med hjem fra nye og spændende legepladser i storbyerne.

Hvordan gør man storbyferien attraktiv for familiens yngste, og hvor går man hen, når børnene skal brænde al den energi af, de plejer at brænde af i børnehave og skolegård? FDM travel har netop offentliggjort en helt ny legeplads-guide med tips til gode legepladser i udvalgte, populære storbyer.

For at gøre storbyferien sjovere for børn, er en oplagt mulighed at besøge byens legepladser.
Udover en tiltrængt pause fra storby-støj, shopping og museumsbesøg, bliver familiens yngste tilgodeset, og de voksne får mulighed for at opleve byen fra nye vinkler.

Et besøg på nye byers legepladser giver nemlig også mulighed for at se andre dele af lokalområdet end de gængse seværdigheder.

"Mange af vores rejsende er børnefamilier. Og da flere og flere gerne vil kombinere familieferie og storbyferie, bliver vores rejsekonsulenter ofte spurgt om vej til legepladser i storbyen. Vi har derfor samlet nogle tips til gode legepladser på nogle af vores populære storbydestinationer", fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Et udpluk af guiden kan du læse her:

Barcelona
Der er generelt mange gode legepladser i Barcelona. De fleste offentlige legepladser er udstyret med et skilt, der angiver, hvilken aldersgruppe legepladsen er egnet til. Især legepladserne i Parc del Castell de L'Oreneta og La Ciutadella kan anbefales både til de lidt mindre og til de lidt større børn. På legepladsen i La Ciutadella er der desuden et "ludoteca", en slags legestue, som er åbent for alle med diverse legetøj til både indendørs og udendørs leg, og som børnene frit kan benytte. Endelig er der legepladser på stranden langs byen (fra Barceloneta og nordpå).

Paris
Paris er en børnevenlig storby med massevis af små grønne oaser med legeredskaber midt imellem byens trafik, historiske bygninger, caféer og menneskemylder. Udover disse mange, mindre grønne områder kan de store legepladser i byernes by anbefales. I en af Paris’ største og meget centralt placerede parker, Jardin de Luxembourg, ligger en stor, indhegnet legeplads med gummiunderlag og legeredskaber for både små og større børn. I det nordøstlige hjørne af Paris ligger den store, kuperede park, Buttes Chaumont, hvor der er flere forskellige legepladser. Endelig kan legepladserne i parken ved Eiffeltårnet, Champ de Mars, anbefales, idet der er god plads og fin aldersinddeling af legeredskaberne.

London
I London er der rigtig mange parker, og de fleste har en eller flere legepladser. En af de populære af slagsen er Prinsesse Dianas Memorial Playground i Kensington Gardens tæt på Bayswater Road. Legepladsen er et minde om afdøde Prinsesse Diana. Temaet for legepladsen er Peter Pan, og den er bl.a. udstyret med et stort piratskib, en strandhule og et hus i trætoppene. Der findes også en musikhave, som er tiltænkt børn med handicaps. Børn under 12 år skal være ledsaget af en voksen, men der er også tilsyn på legepladsen. Mere end 750.000 børn anvender hvert år legepladen, som har åbent i dagens lyse timer.

Berlin
Udover Berlins store, grønne åndehul midt i byen, Tiergarten, der er fyldt med legepladser og områder der indbyder til leg, anbefales det nye, store rekreative område i og ved den tidligere Tempelhof lufthavn. Den nedlagte lufthavn og det kæmpestore areal på 300 ha er omdannet til fritidsområde, hvor man kan løbe, cykle, køre på rulleskøjter, spille bold m.m. på de gamle start- og landingsbaner. Tempelhof har med sit store flade område sin egen barske charme. Hvis man foretrækker legepladser i et mere hyggeligt område i Berlin, kan Kollwitzplatz og resten af Prenzlauer Berg anbefales, idet den populære bydel i det tidligere Østberlin bugner af børn og har rigtig mange gode legepladser med caféer lige i nærheden.

New York
Der er mange pladser med legeredskaber rundt i New York. Bl.a. Bryant Park lige bagved Public Library eller High Line Parken – New Yorks gamle højbane, der nu er omdannet til park med bl.a. bænke, legeredskaber og udsigt over byen. New Yorks absolut mest attraktive område at mødes til leg for både børn og voksne er Central Park midt i NYC. Parken er 4,1 km lang og 825 m bred og er med sine omkring 25 millioner besøgende årligt den mest besøgte by-park i USA. I Central Park er der to skøjtebaner, 21 legepladser og muligheder for alverdens former for sport, bl.a. joggere, cyklister og rulleskøjteløbere. Desuden er der områder og baner for både baseball, volleyball, tennis, lawn bowling osv.

Budapest
Den ungarske hovedstad er en særdeles børnevenlig storby med forholdsvis nye legepladser over det meste af byen. Udover byens mange badebassiner, drypstenshuler, grotter, det udendørs kæmpestore Palatinus-bad, labyrinter, mindre parker og pladser m.m. kan parken på Gellertbjerget varmt anbefales, især legepladsen med de mange rutsjebaner, der er bygget naturligt op langs skråningerne.

Zürich
Spielplatz Blatterwiese i Zürich kan anbefales. Legepladsen ligger tæt ved Zürich See og er indhegnet, så børnene ikke løber væk. Der er toiletter, restauranter og snack bars i nærheden. Ligeså med Spielplatz Zürichhorn. Lidt udenfor Zürich ligger Trampolino, som er en stor indendørs legeplads med trampoliner m.m. Trampolino ligger tæt på motorvejsafkørslen Spreitenbach/Dietikon.

Bangkok
I Bangkok kan det anbefales at tage en tur i den store Lumpini Park, især hvis man har børn med. Parken ligger i hjertet af Bangkok og er et skønt åndehul midt i storbyens larm og trafik. Rundt omkring i parken ligger der adskillige gode legepladser - også set med kritiske skandinaviske øjne, og børnene vil elske rutsjebanerne, karrusellerne, gyngerne m.m. Flere steder er legepladserne overdækket for at skåne mod den skarpe sol.

Guiden opdateres løbende. Så skal du have børnene med til en by, der ikke er nævnt her, findes den måske snart på   hele guiden over storbyernes legepladser her. Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen