Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Mor og Far på alene-ferie Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Mor og Far på alene-ferie

Udgivet: 10/5 2012 af Rejsestart.dk

Mor og Far på alene-ferieDet er blevet mere og mere populært at give en fælles Mors og Fars dagsgave. Og det er tit en weekendtur, hvor forældrene kan slappe af og nyde hinanden - uden børnene.

En forældretur er oplagte gaver til Mors dag i maj og Fars dag i juni. Oftest gives der en forlænget weekend i en storby.
Mens sommerferien ofte står i børnenes og familiens tegn, nyder mange forældre at tage på en voksentur mindst én gang om året. Det viser en undersøgelse, FDM travel har fået foretaget.

”Vi oplever, at der typisk er tale om et forlænget weekendophold til storbyerne uden for de traditionelle ferieperioder. I hverdagen fylder børnene meget, så forældrene bruger rejserne til at pleje forholdet, mens bedsteforældre eller venner hygger sig med børnene et par dage. Der er således god mulighed for nærvær både for forældrene på rejse og for børn og deres bedsteforældre derhjemme,” siger Line Danvad, markedschef hos FDM travel.

I undersøgelsen svarer 41 procent, at de rejser på ferie uden børnene mindst én gang om året. Tendensen til at tage på ferie uden børn stiger, jo ældre børnene bliver.

”Forældre-feriernes popularitet skyldes nok mere et behov for voksen-nærvær og voksen-oplevelser, end at børnene er en hindring for at tage på storbyferie. For børn kan sagtens komme med på storbyferie. Men det er klart, at det så bliver en anden form for ferie, da børn ikke altid er indstillet på at shoppe og gå på museum i timevis. Derfor vælger mange forældre at tage på ferie i en storby uden børn – og holde sommer- og efterårsferie i børnenes tegn med besøg på badestrande, i forlystelsesparker, zoologiske haver m.m.”, siger Line Danvad.

Også fra Far til Mor
Interessen for at rejse på ferie uden børn viser sig desuden ved, at FDM travel de allersidste dage før jul solgte bemærkelsesværdigt flere rejser til Paris end normalt – primært til mænd, der ville forære konen en romantisk forældreferie i julegave.

Til den kommende Mors dag, søndag 13. maj, og Fars dag, tirsdag 5. juni, er det ligeledes oplagt, at mor og far forkæler hinanden med en romantisk smuttur til en storby. Nogle af anbefalingerne er:

Paris - en af verdens absolut mest romantiske storbyer med massevis af restauranter, museer og shoppingmuligheder, som gør sig godt uden børn.

Zagreb – en hyggelig sydlandsk storby med middelalderlig charme og et prisniveau, der gør en forlænget weekendtur mulig for de fleste.

New York – den mere hardcore storby med uendeligt mange muligheder for voksen-oplevelser. Blandt andet lange traveture rundt i byen, koncert-, restaurant- og teateroplevelser.

Find din storbyferie her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen