Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > National Park Week i USA Privatlivspolitik  
Rejsenyt

National Park Week i USA

Udgivet: 22/3 2012 af Rejsestart.dk

National Park Week i USAI slutningen af april fejrer USA deres nationalparker. Derfor er der gratis adgang til verdensberømte attraktioner som Grand Canion, Yosemite og Yellowstone.

Normalt koster det op til 25 dollars at besøge de store amerikanske nationalparker. Men tager du til USA uden for højsæsonen, er der gratis adgang. I hvert fald ni dage i slutningen af april.

Det er markeringen af National Park Week, der udløser fribilletter til de amerikanske nationalparker. National Park Week er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor der sættes fokus på nationalparkernes herligheder, og i den anledning er der gratis adgang til alle USA’s nationalparker.
National Park Week løber i år fra den 21. til 29. april 2012.

Stræk rejsebudgettet lidt længere
Når man slipper for at betale 25 dollars per nationalpark, kan man strække rejsebudgettet lidt længere. Og da de 25 dollars nemt bliver til både 50 og 75 dollars alt efter ens appetit på store naturoplevelser, er der altså en del penge at spare.

Hører du til de mange danskere, der tager til USA i højsæsonen i juni, juli og august, kan der dog også være penge at spare. Skal man besøge mere end tre nationalparker, bør man købe et national park pas, som koster 80 dollars.

Det giver gratis adgang til samtlige amerikanske nationalparker i et helt år. National park passet, der officielt hedder 'America the Beautiful - Annual Pass', købes ved indgangen til den første nationalpark, I besøger, og vises så ved indgangen til de øvrige parker på jeres tur.

Begrænset adgang til visse parker om foråret
Vælger man at tage til USA i foråret, skal man dog være klar over, at det ikke er alle nationalparker i USA, der er lige tilgængelige i slutningen af april. Det fortæller Henrik Lange, redaktør på rejseportalen Highways-USA.com:

"De store nationalparker i Rocky Mountains som for eksempel Yellowstone, Glacier, Rocky Mountains National Park og til dels Yosemite i Californien er kun delvist tilgængelige i april og maj måned. Vejene i disse parker åbner i takt med, at de bliver ryddet for sne. Afhængig af snemængderne, så vil vejene åbne i løbet af april, maj og juni," fortæller Henrik Lange.

Snemængderne i bjergene sidste år var så voldsomme, at bjergvejen gennem Glacier National Park i Montana først åbnede den 15. juli, mens man 'kun' skulle hen til den 18. juni før den populære Tioga Road gennem Yosemite National Park i Californien var farbar.

Henrik Lange anbefaler også, at man giver parker som Sequoia National Park og Kings Canyon i Californien en chance. Og så tilføjer han, at det tidlige forår faktisk er højsæson i Death Valley på grænsen mellem Nevada og Californien. Her blomstrer parkens ørkenplanter, ligesom træerne i Joshua Tree National Park i det sydlige Californien vågner om foråret.

Læs om USA's nationalparker her Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen